I ord och bild

Garnnystan kan vara rena drömmen. Handfärgat kvalitetsgarn, helt underbart att sticka med. Kolla bara på de här fyra! De ligger i min korg nu efter att jag nystat om härvorna till hanterbara nystan. Den rosaspräckliga är igångsatt till strumpor och resten samarbetar på stickorna för att bli en trevlig sjal. Jag älskar att sticka sjalar och får aldrig för många.

Päronträdet blommar! Så fint, så fint att jag inte kan sluta ta bilder.

Triss i vaser blev det av dagens loppisrunda. Mest nöjd är jag med den lilla fyrkantiga finska. Den är gjord av Pentti Sarpaneva och är både i glas och har ett armband i brons längs kanten. Den typen av vas har stått på min önskelista ett tag. Ett riktigt fynd var det också! Den svarta vasen bara väntar, lika ivrigt som jag, på syrenerna. Tänk bara så fint det blir!

Idag blev det jag som fick stå vid grillen. Dottern jobbade och orkade inget annat än äta när hon väldigt pojkvännen kom. Alltså såg jag till att ha det grillat och klart tills dess. Och då fick jag testa uteköket för första gången också! Det där kluvna och splittrade med grillandet är nåt jag ogillar. Grillen måste passas och en massa annat ska fixas i köket. Och så kutar man omkring som en tok mellan grill och kök och allt bränns vid. Utekök is the lösning på the problem! Nu kunde jag stå där vid grillen och ha den under sträng uppsikt medan jag hackade grönsaker och fixade tillbehör. (och ja, det är whisky i glaset och nej, jag skulle inte använda det till grillningen, jag drack upp det) Väl planerat utekök dessutom måste sägas. Plats för riktig matlagning. Kanske jag kommer att överraska mig själv med mer grillning i sommar? Bara för att hålla till där.

Det blev gott också! Burgare och majskolv och knyten med grönsaker. Mums.

5 reaktioner på ”I ord och bild

  1. Somrigt värre! Härligt!v Nu måsten jag ju fråga vad ni kallare den där grillstartargrejen som man lägger kolen i eftersom jag såg att ni har en liknande som vi har? Vad heter dessa på svenska? Chimney på engelska, men jag tvivlar att ni säger skorsten på svenska, eller? Maten ser väldigt god ut! Gissar att den upskattades av samtliga, men speciellt av trött Dotter! Trevlig fortsättning på helgen! 😃

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.