Monster

Jag råkade på värsta monstret i spindelväg i tvättstugan. Jag vet sen förr att det kan kliva in såna via golvbrunnen i pannrummet intill. Mina fasor brukar inte involvera spindlar. Är dom ute bekommer de mig sällan och inne, tja, jag låter dem inte leva men de skrämmer mig inte heller.
Men den där storleken på mångbent kryp vill jag varken möta eller ha inne. Och där infinner sig också en ovanlig spindelrädsla. Andra små tar jag kål på enkelt, men de där … har mött några förut och ja, jag brukar hämta dammsugaren för närmare än dammsugarröret är långt vill jag inte befinna mig.
Jag såg ett sånt monster i pannrummet nyligen och hade då varken dammsugare eller andra vapen till hands. Snabb som tusan är de också, så jag rådde inte på den, den sprang undan.
I vetskap om det har jag nu med stor försiktighet röjt och städat i pannrummet. Det fungerar också som förråd nämligen och nu var det hög tid att få lite ordning. Jag hade givetvis dammsugaren i närheten, men ingen jättespindel syntes till under hela röjet.
Idag kom turen till tvättstugan där jag fortsatte för att bli av med det som skulle ut ur pannrummet, samtidigt som jag passade på att storstäda också. Min tvättstuga är även en plats för pyssel. I en hylla har jag gjort plats för papper, pärmar, ritblock och sånt. Där upptäckte jag ett rejält spindelnät. Trodde det tillhörde nån vanlig liten spindel och dammsög upp det bara, men plötsligt fick jag syn på den. Monstret. När den försökte gömma sig på gaveln än hyllan. Jag var snabbare än blixten och slurp sa det så hade monstret tumlat rätt in i röret och ner i dammsugaren. Det nästan skramlade i röret, så rejäl var den.
Jag kan säga att jag sällan dammsugit så noga och så länge. För jag var övertygad om att fanskapet skulle springa rätt upp genom både slang och rör om jag stängde av.
Jag övervägde att ta ur dammpåsen och slänga den. Men vågade inte öppna, för då var det fritt fram för monstret att kravla ur. Det hela slutade med att jag ställde ut dammsugaren på altanen, för säkerhetsskull. Maken får ta hand om påsbytet, jag vägrar. Och, han måste fixa ett ruggit tätt lock över den där golvbrunnen alltså. Vill inte möta fler såna monster!

2 reaktioner på ”Monster

  1. Puh! Tur att spindlarna i SveaRiket inte är giftiga! En sak som är bra med dessa åttbenta varelser är ju att de äter mygg. Dock kanske ni inte har sådana inne, eller så många av dem ännu…. Jag är ingen spindelvän jag heller…. Huga!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.