Dyrbart inköp

Idag köpte jag en krona. Man kunde tro den var av guld, av priset att döma. Men den var bara av nåt tandlikt material och skulle ta plats i min mun. Den stämde väl överens ihop med de befintliga tänderna, man kunde se hur det matchade.
Kronan, så liten och obetydlig, prövades noga och filades till och provades om igen av tandläkaren. Tills hon tillslut fått kronan att sitta pecis som den skulle. Plötsligt helt betydelsefull, fastlimmad och klar att använda. Och medan notan fladdrade digitalt genom etern, gick jag till betalautomaten vid utgången. Och jag svär, jag hörde den skratta skadeglatt medan den uppvisande slutsumman på sin skärm. Raskt slurpades siffrorna iväg från mitt konto. Ta kortet sa automaten sen och rapade belåtet. Du fick ju faktiskt en krona!
Jag gick, knappast krönt, aningen fattigare, men trots allt utan glugg. Sånt kan man ändå glädjas över. Idag köpte jag ju faktiskt en krona.

2 reaktioner på ”Dyrbart inköp

  1. Hoppas den nya kronan kommer att vara värd sin slant! Och att du inte var så öm i munnen efteråt med alla verktyg som skall in på samma gång.
    Hittills har jag haft tur med mina tänder och har alla egna… ännu…

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.