Det snöar igen

Man kanske kan säga att vi får betala för de där osannolikt varma dagarna vi hade i februari. Det är så kallt och blåsigt att jag drog fram vinterkappan igen. Och frös i alla fall. Typ vinter!
Jag fick brev från kommunens sophämtningstjänst förra veckan. Dom tror att det är vår. För i morgon ska trädgårdstunnan tömmas för första gången. Turligt nog hade jag den redan halvfull. Men jag tvingade mig ändå ut i kylan för att klippa ner lite fjolårsväxtkighet och räfsa ihop tillräckligt med vinterskräp för att fylla tunnan med kvistar och gamla löv och utdöda höstblommor. Därmed drog ner den till vägen och skyndade mig in.
I värmen borde tilläggas. Men nja, det är att överdriva. Vi var nämligen osmarta nog att dra ner värmeläget på pannan medan våren lurades. Då gassade solen rätt in och skapade en sån sommartemperatur inne att jag blev grinig och gnällig. Lagom tills pannan ställt om hela husets värme till behaglig slog vintern till igen. Så nu har vi skitkallt och får gå i raggsockar och tjocktröja för att inte frysa. Medan vi grunnar på det kloka eller okloka i att öka på pannan igen. Det fattar man ju hur det blir. Precis. Då slår solen naturligtvis till igen. Vi avvaktar, tänder en massa ljus och klär på oss istället.
Men just nu ser prognosen inget vidare ut, i alla fall inte om man är sugen på vår. Gilla läget. Och violerna jag köpte för att göra vårfint vid trappan, de får klara sig i sina tråg ett tag till.

4 reaktioner på ”Det snöar igen

  1. Själv är jag sugen på värme, vår o sommar året runt, och svär som en galning när snön faller, oavsett om det är 3 november eller idag. Om jag inte minns helt fel var April busigt knäpp ifjol med…och så blev det tokvarmt direkt i maj. Men som sagt, april har ju ett bra tecken inom tsp… om du minns det?? Ett ganska passande sådant med just apri.

    Gilla

  2. Javisst är april nyckfull! Vi har också haft det varmare, men nu är vintern på väg tillbaka med kallare temperaturer igen och utlovad snöstorm på torsdagen. Precis som du säger: bara att gilla läget…! 🤔

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.