På tv

Jag tittar gärna på teve. Medan jag stickar ivrigt så klart. Just det där med stickning och teve hör liksom ihop för min del. Det är väldigt sällan jag bara lår mig ner och stickar utan nåt att se på. Det blir helt enkelt lite tråkigt. Alltså tittar jag på teve. Och med tanke på alla islandströjor jag stickat denna vinter har det blivit en hel del teve!

Ett av programmen jag stickar till är ”Vem bor här”. Man får gå husesyn tillsammans med fem personer som hör ihop med nåt av hemmen. Lite så där som, åtminstone jag, är sugen på ibland när jag passerar nåt hus. Tänk om man fick gå in och titta! Här får man det och under tiden letas ledtrådar, till vem av deltagarna som kan tänkas bo just där. Ibland har jag inte en susning och i det senaste programmet hade jag alla rätt! Men det spelar mindre roll faktiskt. För jag älskar att se hur kreativa människor kan vara i sina hem. Säkerligen för att jag är likadan själv och ständigt håller på och fixar med nåt hemma. Det är de mest fantastiska hem som visas upp. En del helt knasiga, andra vackra och stilfulla.

Just nu har jag också fastnat i intrigerna på stränderna i ”Robinson”. Det är rent av fascinerande att se hur man kan behandla folk. Varje år består den där öde ö tävlingen av ett gäng fysiskt starka, tävlingsinriktade och paktande deltagare. Som tycker att en värdig Robinson måste vara just fysiskt stark och kunna släpa hem mest mat och bygga bäst hyddor och vinna alla tävlingar. Men egentligen handlar det enbart om ett socialt spel. Den som är smartast vinner. Man blir alltid lite sugen på nåt när man ser de där halvt utsvultna deltagarna leta mat i djungeln och på stranden. Och måste hämta nåt i köket, bara för att man kan liksom.

”Sveriges mästerkock” har jag också följt med stickning i händerna. Där blir  man också hungrig, av all god mat som visas upp. Nu är en vinnare klar i det programmet och småkockarna har tagit vid. Alltså, ungar i tioårsåldern som lagar mat i klass med nån utbildad kock. Och kan matlagningstermer som jag måste googla. Otroligt.

Och så är det de där underbara trädgårdsfixarna i ”Trädgårdstider”. Där finns också massa roliga idéer jag kan gå igång på och vilja använda i min egen trädgård. Fast det går inte att jämföra deras skånska trädgård med denna södra norrländska bråkiga trädgård ändå. Inget växer lika ymnigt här. Men de är trevliga att umgås med en stund de där fyra programledarna medan de grejar med sin trädgård.

Därtill kollar jag på en del serier också. Somliga som måste inväntas ett avsnitt i veckan och andra som kan plöjs avsnitt efter avsnitt på en gång. De bästa just nu är den svenska ”Bonusfamiljen” och amerikanska ”Blacklist” men det är fler än så som slukas av stickandet.

Tja, en del annat passerar också bara som rent sällskap i stickandet men knappast för att det är särdeles bra. Jag har försökt mig på att lyssna på poddar också men jag orkar inte med sånt pladder. Ser hellre nåt på teve.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.