På banken

Hittade mig i vänteläge på banken idag igen! Fredag eftermiddag och jag var inte ensam ute i bankärenden. I väntrummet, dit vi hänvisades efter att ha frågats ut tjänstemannen som vaktade det allra heligaste, satt redan många andra i vänteläge. Efter att jag fått godkänt i mitt ärende hämtade väktaren i snudd på högtidlig anda en nummerlapp som han överräckte och påstod att jag strax skulle få hjälp.
Skärmen i väntrummet visade aktuellt betjäningsnummer och den motsade definitivt detta påstående om strax. Det skulle dröja. Jag slog mig ner på en ledig stol. Vände mig som alla andra mot denna skärm som skulle ge oss audiens. Strax.

Väntrum. Kal och stel inredning i märklig färgsättning. Kass musik som kunde jämföras med hissmusik. Tysta väntande människor som försöker undvika att titta på varandra och försöker se ut som att väntandet inte alls besvärar dem. Och i princip alla med mobilen i blickfånget. Utom när det piper till i nummersystemet då alla tittar upp mot skärmen i förhoppningen att den skippat några nummer och ska till att släppa fram deras nummer äntligen.
Så kom mitt tillslut.
Jag hänvisades till en ledig disk och fick hjälp att byta ut min trötta bankdosa. Den gav upp för nån dag sen och påstod sig vara helt kraftlös och batterislutkörd. Och då är bankens enda lösning att personligen byta ut den.
Jag fick en ny och valde min kod och var klar med ärendet på ett par minuter. Fick frågan om jag behövde hjälp med nåt annat. Det behövde jag inte, men det kändes nästan harmset. Nu när jag ändå tagit mig hela vägen förbi väktaren och blivit insläppt och allt. Men jag önskade henne trevlig helg och gick. Kom ändå inte på nåt annat ärende och hade ingen lust att hänga där längre heller. Jag hade fått min dosa så jag kunde gå hem och sköta mig själv.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.