På föreläsning

Tillbringat kvällen på en föreläsning och kommer därifrån rätt starkt berörd.
En ung man, som jag känner sen han var en liten parvel med bäcken i stövlarna och mask i fickorna, föreläste. Det var första gången för hans del också, ett test för att se om det kan få en fortsättning.
Han råkade i, som man säger, dåligt sällskap. Man bör väl inte skylla på sällskapet. Det gjorde inte han heller. Han sökte upp det frivilligt sa han. Och berättade om sin resa, hemsk på många vis, hur han hamnade i allt tyngre droger. Han varvade sin berättelse med musik, sjöng och spelade gitarr till sina egna låtar.
Det blev mycket starkt. Han har berättat delar av sin livsberättelse förr och jag har också hört honom framföra låtarna förr. Men texterna, ihop med det han berättade blev starkt. Det var total tystnad bland åhörarna. Och det torkades en del tårar. För min del för att jag emellanåt såg den där lilla pojken. Han med stövlarna.
Han är modig, stark och framförallt nykter och fri från droger numera. Jag är stolt över honom och hoppas han kommer att få försöka föreläsa fler gånger. Han har ett viktigt budskap och han gjorde det som om han aldrig gjort annat! Klart han ska föreläsa.

2 reaktioner på ”På föreläsning

  1. Lycka till till honom! Starkt att komma ur drogvärlden och allt vad den säkert innebär. Vi hade en mamma till en av våra 4 åringar på arbetet för två år sedan som dog till följd av drogmissbruk. Hon hade gått ifrån familjen och valt drogerna istället. Nu finns hon inte längre och pojken har inte längre en mamma i livet… Så otroligt sorgligt.
    Jag hoppas det fortsättnignsvis går framåt för föreläsaren.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.