Kära medtrafikant!

Har du tänkt på att det finns ett helt underbart kommunikationssystem för oss i biltrafiken? Det är ett system som går över alla språkgränser dessutom. Bara en sån sak. Alla kommer att förstå dig!
Med hjälp av en liten spak förnämligt och bekvämt placerad vid ratten kan du meddela övriga trafikanter vad du ämnar göra. En liten fingerrörelse är allt som krävs. I motsats till cyklister som är tvungna att använda hela armen. Du petar bara till den åt samma håll som du ämnar svänga, och så vet alla i din närhet vad du har för avsikt. Just ämnar, är elementärt! För alla kan tydligt se att du svänger när du väl svänger. Det är inte precis i det ögonblicket spaken ska användas. Nej. Ta och peta till den en stund innan! Det är nämligen där hemligheten sitter. Att meddela medtrafikanter, både bilburna och andra och även de som gett sig ut i trafiken till fots, vad du har för avsikt framöver underlättar onekligen en hel del för hur man själv ska tänka.

Säg att du har tänkt svänga i en korsning framöver för att du ska komma till din destination. Ingen av oss andra vet vart du är på väg! Precis så är det. Vi skiter också i det, åk vart du vill bara. Men alla runtomkring dig kommer att prisa din körförmåga och intelligens om du hittar spaken i god tid innan du svänger, så att den egna körningen kan planeras på ett smidigt sätt. Att slippa tvärbromsa för någon som bara svängde helt otippat, i synnerhet i halt och moddigt väglag med en tonTung långtradare bakom sig till exempel. Även när du äntrat en rondell är det schysst om du kommunicerar med oss andra när du avser åka ur rondellen. Då behöver vi inte stå där som fån och bilda kö.

Visst är det finurligt! Prova nästa gång du satt dig vid ratten ska du se hur enkelt det är. Och hur mycket smidigare allt flyter.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.