Telefontrassel

Min nya smarta telefon, endast en månad i min ägo, betedde sig allt annat än smart igår.
Mitt i en bild jag skulle ta stängde den bara av sig. Ja, ja sånt kan ju hända. Jag startade igen, tog min bild och skulle skicka den när mobilen stängde av igen. Efter att detta upprepade sig alltför många gånger började det verka rätt osmart. Och som om inte dessa ofrivilliga avstängningar var nog, inte en enda app verkade orka funka. Allt kraschade. En efter en.
I morse var telefonen svart och låst. Hittade efter lite googlande (via datorn) en lösning på det. Men nu ville telefonen minsann visa att den visst är smart, för den kunde både stänga av sig och sätta igång igen. Jag rensade, sökte virus, laddade batteriet, optimerade, tog ut simkort och höll på redan igår. Inget hjälpte. Upprepade hela proceduren idag. Inget hjälpte. Tillslut sparade jag allt jag ville ha kvar och gjorde en fabriksåterställning. Som ny efter det? Icke. Den klarade inte ens av att ta sig genom uppstartsprogrammet utan att stänga av och gå igång igen hela tiden. Då gav jag upp och stängde av den. Varpå den gick igång igen fem minuter senare! Alltså …
Jag placerade simkortet i min förra telefon där jag också placerat allt jag ville spara. Sen tog jag eländet och hela långa historien om dess äventyr till inköpsbutiken. Där får den vara och skämmas nu. Tills nån pratat förstånd med den. Då ska jag få ett sms om att hämta hem den igen. Håhåjaja.

2 reaktioner på ”Telefontrassel

  1. Detta borde jag ju inte gilla…. Hoppas den nya mobilen kommer hem i bättre skick eller blir utbytt (gratis!) till en fungerande sådan!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.