Siffror av speciella slag

Och inte vilka siffror som helst. De börjar bli ymniga till antalet oavsett vad de gäller eftersom mina egna år också ökar stadigt. Man bör vara tacksam för det och jag besitter verkligen ingen åldersnoja. Även om jag kan bli förvånad vid speglingar av ansiktet som inte alltid stämmer överens med den inre bilden. Den tycks nämligen ha stannat i tiden och är högst inaktuell.

 • Mina egna år blir faktiskt hela 57 till antalet i år, alldeles innan jul. Det där är inte riktigt greppbart alltså. Frammanar klyschor som vart tog åren vägen och vad fort de går och sånt. Jo, det är bara att gilla läget.
 • 41 är siffran som står för åren jag bott i detta land. Medborgare därav blev jag för ca 26 år sedan eftersom jag ändå inte hade för avsikt att flytta tillbaka. Åren jag bodde i hemlandet förblir däremot konstant 15 och det är knappt jag minns hur det var.
 • 34 är siffran för alla år jag haft mitt körkort i plånboken. Jag dröjde med det där, kom inte igång när man skulle och fick det gjort långt senare, typ så där en 5 år senare. Det gick bra det också!
 • Maken och jag har 40 gemensamma år, jag hann inte bo här länge innan jag snubblade på honom!
 •  37 rör åren som gått sedan vi förlovade oss och i 35 år har vi bott ihop och för 29 år sedan var vi fullt upptagna med att planera för ett vackert sommarbröllop.
 • 30 är åren vi bott i vårt lilla hus och vi har fortfarande ingen önskan att bo någon annanstans.
 • Det är just nu ganska precis 27 år sedan stod det klart att jag var gravid! Och fick 9 månader senare, ungefär 6 dagar tidigare än beräknat den där Dottern. Med henne finns mängder med siffror förknippade som rör småbarnsåren och föräldraminnen men då skulle den här listan svämma över alla bredder.

Tja, tiden går! Givetvis finns även siffror av sorgligare art i ett liv. Men jag brukar inte hålla räkning på sådana, tycker inte det gagnar något sorgearbete precis. Det betyder inte att jag aldrig tänker på dem men jag behöver inte uppmärksamma sorgliga händelser eller minnas bortgågna födelsedagar. Lägger hellre fokus och energi på det som är och det som är positivt.

6 reaktioner på ”Siffror av speciella slag

 1. Fast vill man ha mer sniffror…så kan man ju börja räkna lite till, man säger att en graviditet är 9 månader, eller 40 veckor om man vill….men blir då graviditeten inte lite längre än 9 månader då???

  Gilla

 2. Verligen roligt och underhållande att ha dig tillbaka här på WordPress! Tack för en trevlig läsning så här på onsdagskvällen och grattis till alla siffror! Då jag skulle fylla 40 för några år sedan och beklagade mig över detta via telefon till en viss mamma i Jakobstad, så sade hon:
  – Ja, men tänk på vad du har GJORT med ditt liv och vad mycket du har åstadkommit!
  jag blev glad och stolt över den kommentaren! Jag tycker du skall absolut tänka på samma sätt! 😃

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.