Loppisfynd

Helgens loppisfyndade lilla skåp hittade givetvis sin plats här hemma. Även om det var fullständigt oklart när jag bar ut skåpet från loppisen. Men vill man ha ett skåp så vill man. Det är verkligen inte något märkvärdigt skåp men helt fantastiskt i alla fall. Snickrat av någon händig person en gång i tiden. En skåpdörr gömmer ett rödmålat inre med två hyllor. En liten låda under. Ytskiktet är ådringsmålat för att efterlikna något träslag och en liten nyckel saknas i dörrlåset. Det ska inte, jag upprepar absolut inte målas över eller förändras på något vis.
Jag provade runt med det lite här när jag kom hem men ingenstans ville det hänga! Antingen öppnades dörren då åt fel håll eller så var det redan för mycket grejer på just samma ställe. Men mitt i ett toalettbesök stod det klart att jag givetvis köpt ett medicinskåp.
Efter lite handpåläggning av Maken kom det på plats nyss. Han behövde förstärka upphängningsanordningen för att inte skåpet skulle trilla av väggen lika fort som det kom upp. Sen flyttade vårt blygsamma medicinförråd in. Lite värktabletter och sånt. Och plåster och förband i lilla lådan. Skulle inte alls förvåna mig om syftet med skåpet från början varit just medicinskåp, därav låset! Men nyckel har försvunnit med tiden och skåpet kanske har haft fler användningsområden som det inte varit nödvändiga att låsa om.
Jag hittade en lämplig nyckel på ett halsband och försedde den med en tofs. Den passar i låset men det går givetvis inte att låsa dörren med den. Bara för syns skull helt enkelt. Lite krafs ovanpå skåpet färdigställde det hela. Sådärja!

En reaktion på ”Loppisfynd

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.