Där gick ännu en helg

Nu har jag gått lite på tomgång här nån dag och bara knåpat ihop små inlägg för att inte bryta mitt eget löfte. Bara för att inte komma av mig igen. det har varit fullt ös i helgen och inte nån tid för välformulerat babbel i bloggen. Nu är det måndag igen och jag ska snart åka och jobba natt.

Helgens inköp: På fredagen upptäckte jag otrevliga hål i ett underlakan. Sånt är det värsta jag vet! Rysansvärt. Turligt nog hängde lakanet på tork efter tvätt och min plan var att ta ner det för att bädda rent när jag upptäckte hålet. Hade varit värre om jag upptäckt det i sängen, kanske precis när jag skulle somna. Då hade jag varit tvungen att kliva upp och bädda om! Om det är hål i ett av lakanen är det en tidsfråga innan näst ger upp. Den här upptäckten föranledde alltså att jag åkte på en spontan inköpsrunda. Till det där stora varuhuset som har allt man behöver i inredningsväg och lite till. Jag handlade nya underlakan för att komplettera förrådet hemma, och fick också med mig nya påslakan i den gula shoppingkassen. Bara för att. Och så passerade jag handdukarna och samlade på mig en ny uppsättning såna också. Ibland behöver man uppgradera de där självklarheterna. Hade tänkt äta lunch där också men det ville även resten av stan så det fick bli två snabba kokta med bröd i cafeterian istället.

Helgens besök: Makens kusiner kom körandes på en helgvisit. Det blev en riktig umgängeshelg med mycket prat och skratt. Vi hann också med att åka på en loppisrunda och besöka en och annan butik och se en bra film och allmänt bara trivas.

Helgens mat: När man ska ha gäster funderar man givetvis över vad man ska bjuda på. Det fick bli en långkokt bolognese med pasta och god sallad och bröd på lördagskvällen. Jag har gjort den där bolognesen tidigare och vet att den är god och den passar utmärkt när man blir många. Ju längre den kokar, helst minst fyra timmar, desto godare blir den när alla smakerna får goa ihop sig rejält. Mumsigt blev det!

Helgens loppisfynd: Vi åkte alltså på en loppisrunda och på andra stället föll jag fullständigt för ett lite väggskåp. Så enkelt utan nån endaste krusidull och säkert hemsnickrat. Maken skakade på huvudet åt min förtjusning och jag försökte febrilt leta i huvudet efter någon väggyta hemma som verkligen skulle behöva ett dylikt skåp. Hittade ingen så jag lämnad det åt sitt öde. Men i sista minuten ändrade jag mig och hämtade det. Kostade bara en billig peng, på nåt sätt skulle jag nog hitta användning för det. Nu har det burits runt här hemma och prövats på diverse ställen. Nu tror jag mig se att det blir ett utmärkt medicinskåp i badrummet, men det får vänta lite. Jag kan skruva upp saker själv och påbörjade det när jag upptäckte att upphängningsbeslagen på baksidan var lösa. De behöver nog ses över av den händige Maken först så inte skåpet riskerar att trilla ner från väggen igen.

Helgens biltur: Jag pratade med Dottern medan hon jobbade på i Polen förra veckan. Hörde hur otroligt trött och sliten hon var efter två veckor med dålig mat, lite sömn och långa arbetsdagar. Hon skulle äntligen få flyga hem i går. I regel flyger hon bara med handbagage. All hennes utrustning för fotojobbet i rullväska som får vara handbagage och en ryggsäck med kläder och övrigt. Men den här gången hade hon förutom dessa en extra rullväska som hon checkade in eftersom hon skulle vara borta två veckor. När hon landat brukar hon skynda sig till tåget under flygplatsen för att invänta första bästa tåg hem. Jag och Maken bestämde oss för att åka till Arlanda och hämta hem henne så slapp hon jobba med allt bagage på tåget. Och komma hem fortare. Typiskt nog bestämde sig vädret för att snöa. Och alla som haft sportlov i norra delar av landet, samt alla som åkt det där Vasaloppet skulle också åt samma håll. Vi åkte alltså i en lång bilkö hela vägen tills vi äntligen kunde svänga av motorvägen. När vi skulle hem sen var det fortfarande en tät bilkö på andra sidan, och tyvärr också ett par olyckor som orsakade att det stod helt still på vissa ställen i dubbla bilköer i båda de mötande körfälten. Tur att hon inte skulle landa senare, då hade vi aldrig kommit fram. Vi kom hem välbehållna, hoppas alla andra gjorde det också och att olyckorna var av lindrig art.

Nu är det bara att ta sig an en ny vecka och en ny månad. Och tydligen också en ”ny” vinter! Nåja, det slaskar lite i den nyanlända snön redan så den kanske inte blir långvarig. Det behövs ny snö för att rensa bort den gamla sägs det.

En reaktion på ”Där gick ännu en helg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.