Vårkänslor?

Solen vräker in och belyser de vintersmutsiga fönstren och dammet inne. Hur jag än dammar och dammsuger tycks solljuset ändå hitta mer. Katterna tappar en massa vinterpäls överallt också.
Snön har redan smält i flera veckor och inget liknar vinter längre. Snudd på hela trädgården (utom de skuggigare partierna) är snöfria. Det sticker kaxigt upp små vårblommor redan. Fick våren verkligen ett sånt övertag att vintern fick bara ge sig och försvinna? Efter all den där snön som östes över oss i slutet av januari. Eller har vintern fula trick i beredskap ännu? Jag törs inte sätta några pengar på varken det ena eller det andra.
Altanen befann sig i bedrövligt vinterskick när jag plötsligt uppmärksammade eländet när katten skulle in. Förutom löv och skräp som blåst in, samlas också diverse inifrån huset därute under vintern. Sånt som krukväxter som ger upp och ska kastas, nån eldriven grej som går sönder eller nåt annat smått som bör kastas på återvinningen. Dessutom retursoporna i plast, kartong och metall. Och tomma flaskor och burkar. Om jag/vi vore av ordentligare art skulle vi ta med en sån kasse lite oftare …
I förmiddags gick jag ut för att samla ihop det där. Och för att släcka och ta ner julbelysningen som ännu lyste. Men våren, för det känns verkligen som våren, fick mig att samla ihop även de där utdöda krukväxterna och övrigt skräp, innan jag sopade av löven och snyggade till en liten hörna att använda dagar som denna. Sen tittade in till vinterförvaringen av sommarväxter och putsade till och vattnade så de kan sätta igång igen.
Aldrig tidigare, mig veterligen, har jag snyggat upp altanen redan i februari. Okej det är snudd på mars men ändå.
Aldrig tidigare har jag heller suttit ute och bloggat redan februari. Men det gör jag nu. I min tillsnyggade del av altanen där jag placerat korgstolarna som blev över när Dottern flyttade. Ett litet bord bredvid så att jag har nåt att ställa kaffekoppen på. Och solen lyser direkt in och jag har min islandströja på och sitter bekvämt. Tog till och med ut datorn alltså. I februari! Det här kan väl aldrig hålla … om vintern får ny kraft och öser ut nån nysnö kommer det att kännas rejält motigt och tjurigt. Fast det är väl precis det vi borde vara beredda på och hålla all längtan efter vår lite på halster ännu. Fast nu har jag i alla fall en trivsam plats att avnjuta en eventuell vår på!

2 reaktioner på ”Vårkänslor?

  1. Der kan vara galet med så varmt väder i februari. Får en liksom att hoppas på våren och så vänder det och blir vinter igen. Fast du verkar ju vara beredd på detta…. Här sitter vi inte ute på ngn altan och bloggar precis. Mera snö och kring -15 bjöds vi på idag här på den amerikanska tundran! ❄️❄️☃️

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.