Jag är gift med en vinnare

Jo, för Maken vann!
Jag tar det från början. Vi gick på fest igår, typ en firmafest. Maken jobbar på ett pappersbruk sedan urminnes tider. Igår skulle man premiera medarbetare som ska få pension, de som har jobbat tjugofem år och så fanns nio kategorier som skulle utse en vinnare. I en av dem, ”mångfald och Inkludering” var Maken nominerad och i en annan även hans jobbarkompis.
Festen hölls i stadens kulturområde, Gasklockorna. En fantastisk plats för en fin fest! Vi hade också fått taxibiljetter med inbjudan och på bokad tid blev vi upphämtade och körda till festplatsen. Där minglades det med bubbel i den lilla gasklockan först. Alla nominerades namn fanns på en stor tavla, liksom bordsplaceringarna. Vi blev också fotograferade framför en skärm med företagets namn i värsta kändisstil. Det stående skämtet på minglet var”haha, jag kände inte igen dig med kläder på!” Det kan tolkas hur galet som helst men från att vara van att se sina arbetskamrater i overaller, skyddshjälmar och dylikt var det ett gigantiskt kliv till kostymer, klänningar, strassglitter och tjusiga håruppsättningar. Såklart.
Därefter var det dags att gå över till stora gasklockan för själva festen och leta upp sina platser. Borden stod tjusigt dukade och vid våra platser fanns menyn för kvällen samt ett fint häfte som visade si innehålla alla nomineringar med sina motiveringar. Där kunde vi för första gången se anledningen till Makens nominering. Det stod fina saker, som att han utmärkt sig inom säkerhetsarbete, att han med ett rakt och uppriktigt sätt fick nya medarbetare att känna sig behövda, en fantastisk handledare som inkluderar och lär ut … Ja, det var inte utan att vi fick torka en tår i ögonvrån efter det!

Maten vi serverades var fantastisk! Vinet välvalt och serveringspersonalen var proffs. Från scenen varvades det med musik och prisutdelningar. När det blev dags för årets Rokkieutdelningen höll vi andan en stund innan det stod klart att Makens unga kvinnliga jobbarkompis faktiskt blev vinnaren! Välförtjänt och så roligt! Att unga tjejer väljer den typen av mansdominerade yrken och gör det bra och dessutom uppmärksammas för sitt kunnande är fint. Maken började bli allt mer nervös, men jag kände mig stabilt säker. Klart han skulle vinna liksom. Vi satt vid ett vinnarbord redan med jobbarkompisens vinst. Efter varmrätten blev det så dags för Makens kategori. De nominerade presenterades, och så ”Och vinnaren ääär …” i bästa Oscarsgalanstil … sedan lästes en kort motivering upp. Redan där stod det klart att det skulle bli Makens namn som ropades upp! Häpen, rörd och stolt klev han upp på scenen och hämtade sitt pris. Och jag satt lika rörd och stolt på min plats. Och tog en massa bilder. Och messade Dottern (som befinner sig i Polen på fotojobb). Klart han vann! Han har verkligen förtjänat det!
Efter alla priser och all god mat och dryck blev det tid för lite dans och lite mer mingel och gratulationsmottaganden.
Tillslut kände vi oss nöjda och trötta och ringde efter en hemtaxi. Se det var en riktig fest det.

En reaktion på ”Jag är gift med en vinnare

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.