Näe, om jag skulle ta tag i det här …

… och ge mig själv en utmaning! Ett dagligt inlägg i denna snudd på utdöda och uttömda blogg. Den har hängt med sedan februari tjugohundraåtta. Är numera lite sliten, lite trött och lite naggad i kanten. Somnade till någonstans innan julpyntet hängdes upp förra året och ligger lite i koma än. Hickade till i mitten av januari och somnade om.
Nu är det redan februari, en bra bit in i månaden om jag inte missminner mig. Så denna eviga fråga, vara eller inte vara? Nog kan jag spotta ur mig ett dagligt inlägg om jag vill. Frågan är just den där viljan.
Det som hindrar mig är väl … Tja …

 1. Ren lathet! Kliva ur soffan, gå och starta datorn. Visst går det att få något skrivet även utan datorn via telefonen men det är för pilligt. Jag gillar riktiga tangenter.
 2. Stickningen! Har väldigt svårt att släppa den och upplever en redig begränsning i att bara äga två händer. Det är snudd på omöjligt, vill jag påstå, att sticka och skriva samtidigt.
 3. Det är säkert nåt bra på teve!
 4. Garn! Allt detta garn som ligger i lådorna och inget hellre vill än trassla in mig. Kanske jag borde starta en garnblogg!
 5. Allt det där vardagliga. Maten ska lagas, huset ska städas, tvätten … ja du fattar.
 6. Jobbet, ibland ska det jobbas också fast man helst vill allt möjligt annat.
 7. Och så vidare och så vidare ….

Ursäkter är det alltså gott om. Så då måste jag väl ta i med hårdhandskarna då. Piska lite. Självklart finns det inget tvång i att skriva fåniga inlägg i en halvtom blogg. Men det är något trivsamt i det också, som envist håller mig kvar. Fast jag borde sagt tack och adjö för evigheter sedan.
Vad skulle då en sån lista bestå i då kan vi undra … tja …

 1. Det är och har alltid varit himla trevligt att skriva något. Jag skriver mycket i jobbet men att skriva fritt på det här otvungna bloggsättet är nåt helt annat.
 2. Det håller igång skrivandet, om man nu har den ambitionen.
 3. Jag gillar att titta tillbaka och se att bloggkalenderns datum är fyllda.
 4. Och så gör jag dessutom årligt ihopsamlade böcker till mig av inläggen. Skulle bli trista böcker om texten försvinner.
 5. En slags dagbok är det på sätt och vis ändå, även om jag undviker alltför personliga grejer, att se tillbaka i och minnas genom.
 6. Datorn kan behöva användas till trevligare saker än att betala räkningar med.
 7. Och så vidare …

Jo, visst finns det anledningar. Jag harvar väl på då. Lovar mig själv att jag från och med detta inlägg ska ha en dagligt ifylld bloggkalender resten av … året? Det är kanske att ta i ändå? Vad sägs om resten av våren och försommaren med stopp vid midsommar … Hur länge blir det? Typ etthundratjugotvå dagar … Rimligt! Ja, så får det väl bli nu då … ”spottar i nävarna” … och kommer igen.

 

2 reaktioner på ”Näe, om jag skulle ta tag i det här …

 1. Men JA! Saknar dig och dina funderingar här på WordPress! Jag har börjat använda appen på surfplattan med xtra tangentbord. Fungerar ypperligt! Välkommen tillbaka! 😃

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.