Dagens känsla

Typ så här känns det nu. Musse gillar inte värmen mer än vad jag gör men han envisas ändå med att vara ute i den. Jag har försökt få honom att pausa en stund nere i källaren. Men han bara jamar omkring en stund och ska strax upp och ut igen Jag har lagt kylklampar under en filt och där ligger han och njuter … tills jag går. Då ska han kliva iväg och ut igen.
Han hittar väl sina hyfsat svala ställen ute antar jag. Ser honom komma från grannens täta buskage, hittar honom långt inne i rabatten eller i nåt långt gräs. Jag har givetvis sett till att det finns vattenskålar här och där i trädgården.
Idag åkte jag på diverse djurbutiker för att köpa kylmatta till dem. Den innehåller nån slags gelékulor som kyler ett par timmar när katten ligger på mattan. Såna behöver vi såklart! Mattorna var naturligtvis slut! Vem trodde nåt annat? En stor beställning var på väg att packas upp men allt var förbeställt, så jag blev utan. Nåja, Internet har allt man behöver. Det är beställt och på onsdag, senast, får vi prova.
Nu börjar det äntligen svalna av lite ute, därav Musses avslappnade läge. Svalka magen är exakt vad man känner för nu …

6 reaktioner på ”Dagens känsla

  1. Jag har skrivit här och var att våra katter har det jobbigare än vi människor i den här långvariga och ibland tropiska värmen. De ligger liksom döda på en någotsånär sval plats. Detta källarlösa hus är lika varmt men ofta varmare än utomhus.

    Gilla

  2. Jag sätter isbitar i vattenskålarna åt vara hundar när det som varmast. Kanske isbitar inne i ett örngott skulle vara ngt medan ni väntar på onsdagens leverans…? Eller ta en bönpåse som man skall värma till onda muskler och lägg i frysen åt katterna. Ta ut och låt dem ligga/klämma/känna på?

    Gilla

  3. Jobbar med en tjej som har en sån där kylmatta till sina två fyrbentingar, hundar, och hon lånade den själv en dag och blev lagom sval hon med

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.