Sommarkväll i svalt läge

Värmen klär mig inte! Jag var ut en kort vända i morse, sen stängde jag dörren och drog ner husets alla mörkläggande rullgardiner. Städade lite medan det var möjligt att röra på sig och när det blev för varmt passade jag på att städa tvättstugan nere i källaren i stället. Långsamt och omsorgsfullt i det ljuvligt svala.
Efter det unnade jag mig en vila i den gamla soffan jag envisades med att pressa nerför trappan i vintras. Exakt just med sådana dagar som idag i åtanke. När värmen dallrar runt knutarna på värsta vis.
Så där satt jag i soffan och hade det bra en lång stund. Innan jag gick tillbaka upp i värmen och gjorde färdigt det som påbörjats. Fick med mig en katt ner i svalkan när jag var klar. Märkligt med de där Tassarna egentligen. På vintrarna när de knappt går ut alls tillbringar de gärna oceaner med tid sovandes i källaren då det är minst sagt kylslaget där nere. Men nu, när de kommer släpandes i tunga steg och söker skugga och svalhet överallt vägrar de gå ner! Kan funka med sällskap, så när jag ändå satt i soffan kunde Pancakes tänka sig att sova svalt en stund. När jag reste mig för att gå upp igen tittade han på mig med ”är du inte klok” blicken och rullade om sig för att sova mer.
Men jag var hungrig. Hade med mig fläkten in i köket när middag skulle tillverkas. Det här är ett välisolerat litet hus och har det väl värmts upp är det svårt att svalka ner det igen. Så snart vi ätit flydde vi värmen till varsitt svalare håll. Varför sitta och ha det O-bra när det går att ha det bra? Maken gick till garaget där han har både soffa och teve och jag tillbaka till soffan i källaren. Där slog jag igång en film i den gamla dator som inte duger till annat än filmvisning av dvd-format och sträckte ut mig ordentligt. Försökte övertala Musse också. Bar ner honom och snackade om svalt och skönt men han sa bara ”Nääee” och gick upp igen.
Nu har det äntligen slutat gassa sol och sprida värme och kvällen är otroligt skön. Blomstren har fått en skvätt dyrbart vatten och själv har jag fått en skvätt vin och njuter av att sitta ute. Alla rullgardiner är uppdragna för att alla fönster ska kunna öppnas och göra innemiljön aningen behagligare. Det ska visst vara varmt i morgon också. Tja, låt det vara så då.

5 reaktioner på ”Sommarkväll i svalt läge

 1. Källare? Ja de skulle man ha 😒 garage med soffa och tv – det får man fundera på 🙈
  Vad bra du/ni överlevde värmen den här dagen! I morgon lär det bli varmare än idag – hoppas vi överlever 😇

  Gilla

  • Ja vi har en redigt nergrävd källare under huset och den är fantastisk så här års. Maken är en fordonsälskande typ som gärna hålls i garaget i många sammanhang men också bara för trivsamt häng. Känns redan att det kan bli varmare idag, fast idag blåser det lite tack och lov. Vi får hålla oss i skuggan/källaren/garaget eller vad som nu passar bäst och dricka mycket vatten!

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det skönt att kunna stänga värmen ute och tillbringa de hetaste timmarna på dagen inne i en sval källare! Och sedan tassa omkring i daggen på antingen kvällen eller morgonen och bara njuta. Fortsätt att trivas! 😃

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.