Riktig semesterfirare

Jag har verkligen lyckats komma snabbt in i semesterläget i år. Eller vad sägs om att jag redan läst ut en bok och är halvvägs in i nästa? Eller att jag unnar mig en tupplur i hammocken varje eftermiddag? Eller att jag tar dan precis som den kommer till mig?
Som idag. Först drack vi morgonkaffe i den skuggbelysta paviljongen. Den är som bäst på mornarna och som sämst på kvällarna så länge solen har den i förvar. Sen räfsade jag faktiskt lite. Gräset är torrt och skräpigt, björkarna kastar ut torra och gula löv och det räfsade jag ihop och föste ner i trädgårdstunnan. Upptäckte också hur torra en del blommor var i sina krukor och gav dem en del vatten.
Sen klev jag in i duschen och därefter i något fräschare plagg och snyggade till mig lite. Vi hämtade upp Dottern och åkte till stan. Där var i princip bra vi. Alla andra ägnar sig åt sol och bad på närbelägna stränder. Jag gillar visserligen att bada, men inte i flock! Alltså håller jag mig ifrån stränderna, i synnerhet medan solen gassar som värst.
Vissa av butikerna bjöd på luftkonditionering, där var det trivsamt att vara. Vi strosade omkring mest, lite hit och dit. Handlade inget särskilt men lite smått. Eller mer stort i Makens fall, för han gick plötsligt omkring med stora kassen full. Hungriga blev vi också. Löste det med ett besök på den nyaste restaurangen i stan, den med mexikanskt. Där åt vi kryddstarkt och gott och blev redigt mätta.
När vi kom hem igen tillagade jag varsin islatte till oss och unnade mig en liten whisky därtill. Satt i den skuggade hammocken och fick sällskap av en katt och slumrade till en stund också. Men efter ett tag blev värmen, trots skuggan, överväldigande så jag gick in. Ner i källarsvalkan och slog mig ner i soffan där en stund. Lät kroppen coola ner lite. Helt underbart och rätt svårt att överge men jag tog mig trots det upp i värmen igen.
Nu är det kväller, vi har ätit en enkel middag och det börjar äntligen svalna av en del. Så pass att det går att vistas ute igen så jag drog med mig datorn och hittade en bra plats. Det är nu man borde ha haft något att bada i. Men jag orkar inte ta tag i det och åka till något badställe. Hur skönt det än vore med ett kvällsdopp.
Där gick veckan mot sitt slut. Tror nästa blir minst lika bra.

4 reaktioner på ”Riktig semesterfirare

  1. Skratt! Orkar du med detta underbara hela semestern? Varje dag, eller? Det låter ju så underbart – vi blir ju inte avundsjuka (är pensionärer) men i alla fall, hahaha! Ha det fortsatt bra ❤️

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.