Midsommarafton

Och det är precis det vädret också! Regn, blåst och inte ens tio grader just nu. Det påstås ska klarna upp under eftermiddagen/kvällen eller nåt. Mig kvittar det faktiskt. Har inget planerat som innefattar något superväder och kan lika gärna vara inne. Möjligen att det hade varit trevligt att äta potatisen och sillen på altanen men den kommer att smaka lika gott i köket också.
Vi har aldrig haft någon tradition av midsommarstångsfirande faktiskt och tänker inte besöka nån idag heller. Många år firade vi med goda vänner vid deras hus utanför stan. Där hade vi aldrig nån midsommarstång av sina anledningar men det lektes med barnen och grillades och åts gott och mycket annat trivsamt. Många gånger inne och en del gånger ute, när vädret behagade uppfylla drömmar. Även en hel del gånger ute trots kylan. Jag minns många sådana med besvikna och frusna tjejer och kvinnor i midsommarklänningen som absolut skulle vara på trots att det var väder för jeans, stövlar och tjocktröja och vantar istället. När man tvingat ner maten huttrande och frysande vid utebordet för att äntligen kunna gå in i värmen och låta sommaren trilskas med myggen själv.
Midsommar är egentligen en helg där man envisas med att vara ute och mest fryser och viftar mygg. Ändå byggs det upp enorma förväntningar på både väder och hur firandet ska se ut. Vi borde vara luttrade och vana med att det minsann kan se ut precis som idag och ha inomhusalternativ som inte blir alltför stora besvikelser. Vi har onödigt stora, snudd på ohälsosamma, förväntningar på vädret i det här landet.
Nåja, midsommar är det likafullt. Det kokas ägg i huset för att bli sedvanliga halvor. Det finns burkar med sill att öppna och potatis att doppa i kopp därtill och lilla snapsen står på kylning. I alla fall för min del. Maken tänker köra bil under dagen och kvällen. Han har också egen meny som inte innefattar något fiskigt överhuvudtaget. Men det brukar bli bra.
Glad midsommar!

En reaktion på ”Midsommarafton

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.