Att bo på hotell

… det är inget jag gör för nöjes skull alltså! Det inträffar bara när det är för långt hem, och det är det sällan.
Som Maken sa när det äntligen var morgon … det här gör vi aldrig om!
Det var inget fel på hotellet i sig. Det var snyggt och trivsamt överallt och rummet var hur fint som helst. Men jag får ändå känslan av att dela det med tusentals främlingar. Folk har vistats i sängen, använt badrummet och duschen, gått över golvet. Jag gillar inte att behöva dela säng med främlingar, även om de inte är där personligen. Hur noga det än städats och bäddats.
Därtill att det alltid är svårt att sova första natten borta någonstans. Åtminstone jag vrider och vänder mig i vaket läge halva natten när jag sover på okänt ställe. Ovana ljud, nåt skit som lyser eller gardiner som släpper in ljus utifrån eller så är det alldeles för varmt.
Hemma sover vi i mörkret i vår svala källare. I varsin bred säng som tillsammans bildar en jättedubbelsäng. Framförallt med varsitt täcke.
På hotellet nu senast gassade solen in genom fönstret när vi kom. Jag drog genast för gardinen och hittade prylen på väggen som påstods sänka temperaturen i rummet. Sängen var en standard dubbelsäng, mjuk och svajig. Så fort Maken vände på sig gungade jag omkring flera minuter och han tyckte jag ruskade på honom så fort jag vände mig. Dessutom var sängen bäddad med ett dubbeltäcke. Dela både säng och täcke! Nej då sover i alla fall inte vi speciellt bra. Att rummet råkade ligga ovanpå restaurangen och ut mot Avenyn gjorde inte saken bättre. I Göteborg festar man till tre på natten lärde vi oss. Och spårvagnarna skramlar på hur sent som helst. Gardinen hade ett hopplöst ljusinsläpp i överkanten och så värmen dessutom. För inte sjutton funkade den där prylen på väggen. Vem tusan behövde täcke alls. Jag tappade räkningen på hur ofta jag förhoppningsfullt tittade på klockan under natten. Hoppades varje gång att den skulle säga att jag fick kliva upp nu. Näe. Fattar inte tjusningen med hotellvistelser alls. Inte min grej liksom. Det får allt dröja till nästa gång.

4 reaktioner på ”Att bo på hotell

  1. Jag kan verkligen förstå dig – motsvarande hemska upplevelser fick vi på våra utlandsresor. Det kvittade vilket hotel man gick – miljön var skit i alla fall 😦

    Gilla

  2. Se jag tycker det kan vara riktigt trevligt och mysigt att komma bort några dagar och bo på hotell! Om det är ett väl omskött sådant förstås. Rent och fint skall det vara. Behöver absolut inte vara ngt lyxhotell, så länge det är rent och städat. Sedan är det ju så mycket roligare att komma hem till det samma gamla vanliga igen, efter hotellvistelsen. Hoppas Göteborg annars bjöd på trevligheter! 😃

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.