Mitt i påsken

Ja, den pågår, den här påsken. Den är väl okej. Lugn och trivsam, vi tar dan som den kommer, slappar och äter helt klart för mycket godis.
Jag pratade med en god vän häromdan, innan påsken. Hon hade en hel meny klar för sig för hela påskhelgen och jag gissar att allt fanns handlat och klart hemma hos henne också. Typ gigantisk kontrast till mig!
Vår påskhelg kan i jämförelse med den matsensationen antas vara ransoneringstider eller handlingsförlamning. Mitt kylskåp innehöll inget som kan kallas påskmat. Jag gick genom mataffären på hemvägen och snirklade bland överfyllda kundvagnar där mat för kompanier handlades och förmodligen kommer hälften av allt detta gå i soporna innan helgen är slut.
Nå, jag rafsade allt ner lite gravad lax och räkor. Gick hem och meckade ihop en macka medan jag grunnade över resten av helgmaten. Skärtorsdag och allt. Påskkärringarna hängde runt dörrklockan och stod med utsträckta händer och hafsigt ritade påskkort. Fick en näve karameller och vandrade vidare till nästa.
Det blev hämtad pizza till kvällen. Efter att jag lagt ihop en smörgåstårta för långfredagen. Någon slags planering trots allt.
Smörgåstårtan fick sällskap av en butiksbakad chokladtårta när vi handlade lite smått på långfredagsförmiddagen. Lugnt på affären då men morgondagen är en annan dag så den gav vi sjutton i att tänka på. Tog med Dottern hem för att mumsa tårtor och fick sällskap av hennes kompis. Hade en trivsam stund runt köksbordet och sedan i soffan medan ungdomarna letade trevlig musik på youtube.
När de åkt blev det kvalificerat soffhäng med godisskålen på armlängds avstånd och nån kvällsmat orkade vi inte fixa. Det blev nåt enkelt, typ macka.
Idag drog vi till stan (efter att ha ätit rester av smörgåstårta till frukost) för att Maken behövde avbildas för körkortsförnyelsen. Vi lämnade bilen i parkeringshusets biltvätt och strosade runt på stan dit näsan pekade.
När vi kom hem åt vi lite rester av smörgåstårtan till lunch. Sen somnade vi på soffan båda två medan nåt teveprogram var ointressant.
I frysen fyndade jag allt en fläskfilé i morse. Alltså blev middagen spontant rätt mycket bättre än gårdagens. Utbankad filé, råstekt potatis med parmesan och egen pepparsås till detta. Mums. Nu sitter vi här i paltkoma och överväger att hyra en film och inte lämna soffan mer i kväll.
Vad vi ska äta i morgon har jag ingen aning om och inget specifikt finns handlat men det funkar uppenbarligen bra att köra helt planlöst tydligen. Kanske ställer frysen upp i morgon också och då slipper jag handla igen. Vi får väl se.

4 reaktioner på ”Mitt i påsken

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.