Vad ryms i huvudet en sådan kväll?

Det kom och gick en helg snudd på obemärkt igen. När man står inför den tycks den oändlig och så vips är det slut och en tung suck från morgontrött Make inleder en ny vecka. (Fast helgen var av verkligt produktiv art här och jag kom riktigt långt i detta förrådsrensande i källaren.) Min egen inledning av veckan har varit av ledigt slag. Alltså sov jag lugnt vidare när suckandet bar av uppåt köket i morse. Med sig tog han Katterna och därmed var det lugnt i sovrummet.
På måndagar brukar jag börja dan med kaffe, stickning och ett avsnitt av det trevliga programmet med Husdrömmar. Tyvärr var dagens avsnitt det sista så det är helt oklart vad jag gör nästa måndag. Själv går jag inte alls i några husdrömmar, men jag gillar att se andras. Fantastiska hus leder deras drömmar till och det är kul att se vägen till resultatet.
Dottern hade också ledig dag och hon fick med mig på en vända till en butik med sportkläder. Anledningen till detta var ett inköp av yogamatta för hennes del. Själv spanade jag på lite kläder inför en kommande vår och sommarsäsong i skogen. Vi handlade lite mat också, och ny leksak till den lekfullare av Katterna.
Tog Dottern med hem på kaffe och kattlek. Den blomformade leksaken med trevlig doft fanns godkänd och medan den sprattlades runt här och var valde vi en film på streamingutbudet. Det blev den där filmen om han, tennisspelaren. Alla vet vem jag menar. Fast jag är totalt befriad från idrottsligt intresse fann jag filmen bra och intressant. Att se hur det kanske var egentligen. Människan bakom racketen liksom. Snygg film var det dessutom och bra skådespelare! Ja, jag gillade den verkligen.
Mat behöver man även en måndag. Det blev köttbullar i brunsås helt enkelt. Inte mycket mer att orda om dessa.
Maken åkte på garagefika som alltid på måndagar. Har aldrig varit på någon sådan men jag antar att det är ett gäng män runt ett antal bilar pratandes om just bilar. Kanske. Dottern åkte hem i samma veva och här sitter jag i eget sällskap och njuter av tystnaden. Och en liten wirre.
Apropå det så närmar det sig för whiskymässan i Göteborg som jag och Brorsan ska åka på. Vi tar med oss våra respektive till själva orten, men medan vi smakar god whisky får dom göra annat eftersom drycken inte faller någon av dem i smaken. Svägerskan meddelade just att hon bokat in oss på trivsamt hotell där vi också kommer att kunna äta gott. Det kommer att bli en bra helg det.
Återstoden av denna dagen kommer att hamna i tevesoffan med nämnda stickning. En mycket liten kofta är under tillverkning. Till en mycket liten människa som ännu inte anlänt. Vännerna går i väntans tider och under tiden stickar jag på kofta. Trivsamt med sån småttig stickning. Det blir klart så snabbt. Mina andra påbörjade stickningar får vänta lite under tiden.
Därmed är veckan igång liksom.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.