Kvinnokraft och kvinnodag


Allt i och intill den där hyllan är designat av kvinnor.
Idag är det en internationell kvinnodag. Den är inte här för att kvinnor ska gratuleras och förses med blommor. Inte så länge kvinnor tafsas och våldförs på, hotas och skadas och rent av dödas bara för att de är kvinnor. Inte så länge lönen är lägre, möjligheterna färre och jämställdheten skev. Inte så länge det kön vi bär är ett skällsord.
Kom inte med blommor och gratulationer idag. Den här dagen är till för att uppmärksamma kvinnors situation. Kom därför med förståelse och respekt. Bidra alla dagar till att vi får en bättre värld. Tillsammans. Både kvinnor och män och alla som inte vill kalla sig varken det ena eller andra.
Just så.

6 reaktioner på ”Kvinnokraft och kvinnodag

  1. Det var fint sagt och formulerat! Jag känner som du, även om jag nu råkar vara man, hehe. Men – idag är det en extra stor dag för mig eftersom jag den 8 mars för många år sedan träffade Anna-Lisa. Ja, du kan ju hitta litet om henne i min blogg.

    Gilla

  2. Tack för det inlägget! Internationella kvinnodagen uppmärksammas knappt här på andra sidan potten, så jag har liksom inte riktigt hängt med i svängarna vad gäller dagen. Dock blev jag lite konfunderad när en god vän hade lagt ut en bild på den vackra rosbukett som hon fått av sin Make dagen till ära… 🤔

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.