Flygplanssiluetter

Idag följer jag flygplaneringen extra noga. Snöovädet som vi drogs med igår, det var något i stil med när Emil skulle köra Alfred med sin onda tumme. Någon form av detta har ställt till förödelse i trafiken idag och dessutom lagt sig över Arlanda. Mängder med plan ställs in och avgångar och ankomster försenas kraftigt. Återstår att se hur det går med det plan Dottern ska ta sig hem med. Det är några timmar kvar tills dess och ännu finns ingen info.
För tillfället är hon bara på väg i första flygetappen, från Polen till Köpenhamn. Där hon ska byta plan och förhoppningsvis kunna komma sig till Arlanda som planerat. Det vore förnämligt.
Vill man kan man följa planets rutt via Flightstats och se hur flygplanssiluetten kryper sig fram över kartan. Lite läskigt egentligen, att tänka sig att ungen sitter högt uppe i luften. Flightstats kanske inte nyttigt för mammanerver? Men tack vare den får jag reda på att hon landat en stund innan hon själv hinner meddela mig saken.
Och just nu sägs planet vara på väg neråt för att så småningom komma in för landning. Ja, ja. Jag får ju mycket gjort idag … eller visst, jag har inte hängt över detta virtuella lilla plan hela flygtiden. Kollar lite då och då bara. Det behövdes skottas idag också och jag har städat en del, bytt lakan, tvättat lite. Slappat vid teven har jag också hunnit med. Lediga måndagar kan vara långa dagar. Nu håller jag tummarna för nästa plan …

Uppdatering .Det visade sig bli lång väntat på det där andra planet i Köpenhamn. Det sköts fram och sköts fram för att tillslut ställas in. Suck. Såg ut att kunna bli en natt på en flygplats för Dotterns del och ingen vidare info fick hon heller. Men så plötsligt visades hon till en ny gate, kom med ett plan fyllt av skidresenärer och medaljörer från OS-tävlingarna. Detta plan tog sig ordentligt till Arlanda och Dottern hann dessutom med ett tåg till hemstaden. Vi plockade upp en trött och hungrig tjej på stationen lite efter midnatt. Ungefär fem timmar senare än beräknat. Det blev en lång resdag, men hon kom åtminstone helsinnad hem! 

2 reaktioner på ”Flygplanssiluetter

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.