Bloggpresent och annat blandat en kall onsdag

Köpte en present till bloggen 🙂 Tio år efter starten av den och när jag nästan varit på väg att lägga av i omgångar, bestämde jag mig hux och flux för att köpa ett litet paket ändå. Även bloggar kan behöva paket på födelsedagen. Betalade innan jag hann tänka klart.
Nu är bloggen min liksom. Ger mig lite större valmöjligheter som att byta teckensnitt till exempel … det är ju värt om man är en estet. Mer utrymme eftersom jag envisas med mycket bilder. Och den är dessutom annonsfri. Bara en sån sak! Men som med allt man valt att köpa gäller väl också att det används om inte hela grejen ska vara bortkastat. Morot? Piska? Belöning? Oklart.
Öppnade i alla fall paketet direkt och ut kom lite snyggare teckensnitt till en början. Och inte så kritiskt läge på lagringsfronten.

Tågrelaterad stress orsakade en morgonrusning utöver det vanliga. Dotterns tåg ställdes in, ett nytt alltför sent alternativ erbjöds. Inte ett bra alternativ när det ståt en bokad flygbiljett som destination. Hon hittade ett annat tåg, ett tidigare! Några minuter bara, men ack så dyrbara minuter i tidig morgon när allt redan är planlagt och när det råder snömodd och halt väglag. Jag plockade upp henne vid dörren, körde aningen olagligt och kom till stationen med två minuters marginal. Trots morgontrafiken, alla rondeller, rödljus och världens alla långtradare, gubbar i keps och segkörare som tycktes vara ute denna morgon. Dottern klev nästan ur bilen i farten, slet med sig packningen och sprang. Jag såg henne ta trappan i tre kliv och när hon ställt ifrån sig väskan på perrongen rullade tåget in. Puh. Hyfsat stresspåslag i tidig morgon.

Vintern har mer att ge! Det kom snö även i natt. Ett gäng minusgrader därtill så att den snö som är inte ska ges något tillfälle att smälta. Längtar man efter våren känns det antagligen som bakslag. Jag har inte gett efter för den längtan än. Det blir så tungt då. Utom när katterna stökar omkring i alltför tidig morgon eller ska in och ut med fem minuters mellanrum. Rastlösa och tjatiga. Då önskar jag att det äntligen var snöfritt med plusgrader så de kunde vara ute i den utsträckning de behagar och lämnar mig ifred.

Semesterschemat är uppsatt på jobbet redan. Eller ja, inte själva schemat än, utan listan där vi alla fyller i hur vi önskar ha semester denna sommar. Ansökningarna ska vara inne nästa vecka. Svårt att tänka på semester när snöhögarna snudd på når upp till fönstren. Men ja. Dags är det i alla fall. Maken har redan lämnat in sina önskemål på sin arbetsplats. Mina önskemål ser givetvis likadana ut. Vad vi ska använda önskemålen till är ännu oklart och helt oplanerat. Väntar med det tills önskemålen blivit beviljade på alla håll.

Som alltid när ungen är på resande fot håller jag koll via flygplatsernas sidor för att se när planen startar och landar. Hon är snäll och meddelar mor så snart hon har möjlighet, men det dröjer alltid en stund efter landning innan hon är kontaktbar. Då är det åtminstone skönt att veta att hon landat. Idag har hon också en mellanlandning och byte av plan, innan hon når sin slutdestination med ännu ett e-sportevent som ska bilddokumenteras i några dagar. I framtiden kan jag söka jobb som konsult för flygplatsernas webbsidor när det gäller ankommande och avgående. Jag kommer nämligen att vara expert på hur dessa bör se ut för att vara så lätthanterliga och lättlästa som möjligt. Även för flygnoviser som mig själv.

Ha en gó onsdag!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.