Sånt där som sitter och skaver

Ibland är huvudet fullt av diverse skav och jag önskar att jag hade tillgång till det där fatet som rektorn i Harry Potter har svävande i ett skåp. Och en trollstav för att peta ur tanketrådarna ur skallen och stänka ner dem på fatet. Skulle det inte vara mycket enklare om de blev synliga i filmformat på ett fat liksom? Jag försöker! Och ja, det kommer att uppfattas lika kryptiskt och oförklarligt som nåt av Kafka och med en oförklarlig undertext, som nyss hämtad ur en Bergmanfilm. Har man sagt första bokstaven borde rimligen en senare bokstav också användas sägs det … men det skiter jag i.

  • Ibland är folk mer än lovligt korkade och går igång på rent oförstånd och bristande fakta. Eller någon slags egen uppbyggd verklighet lika stabil som jorden är platt-teorin. Jag fick just bevis för det. Hur saken än förklarats om och om igen vill den missförstås verkar det som.
  • Varför envisas med nåt som uppenbarligen inte är bra och hur i hela friden styrs det om när det verkar så rotat?
  • Den ultimata sysselsättningen ofinns. Egentligen skulle jag helst vara utan men om nu det inte är ekonomiskt försvarbart borde den sysselsättning åtminstone vara ultimat. Och så är den inte det. Till och från.
  • Hur ska det bli med allt det där i periferin? Ännu så oklart och oformat att det knappt finns även om den kan bara återstå dagar tills det nästan finns. Och skulle det väl bli ett faktum återstår i alla fall högst troligt ett överflöd av oklarheter.
  • Jahaja, ska vi ha det på det sättet alltså! Nivå för folk med hink och spade och vantarna fastsatta i ärmarna typ.
  • Var går en gräns? Likt leken jag glömt namnet på där vi kastade en pinne och snodde varandras gränser på en grusplan är det omöjligt att ha koll på sina gränser i alla frågor. När de blir aktuella ska gränsdragningen ses över men det innebär inte att det på något sätt blir tydligt eller lika för den angränsade gränsen.
  • Det finns all anledning att se över det som verkar aningen luddigt på flera håll för att försöka frambringa all möjlig tydlighet så inget missas.
  • Vissa saker är ändå snudd på avbockade i listan över ogjort påträngande. Vissa saker är bara att få gjorda så det blir gjort och slipper skava runt mer.
  • Dynamik är spännande och att försöka hinna fånga upp oförklarligheterna innan de blir rena monstren kan vara övermäktigt. Ibland fattar jag ingenting. Förändring orsakar konstigheter. Som att såga av ett ben på bordet.

Såja. Tänk vad man kan ludda runt och i princip inte få ett enda dugg sagt. Men kanske blev det något klarare liksom.

3 reaktioner på ”Sånt där som sitter och skaver

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.