Veckans

Veckans bil: Vår vanliga trotjänare har bråkat med oss en tid och strax före jul upptäckte Maken varför. Nåt kostsamt givetvis. Så är det alltid med bilar. Det trasiga hindrar inte bilen från att fungera men det är redigt stor risk att vi tappar avgasröret och tillhörande delar. Dessutom låter det illa om en bil med trasigt avgasrör. På just denna är det tyvärr inte bara att byta, som Maken gjort åtskilliga gånger på andra bilar genom tiderna. Nån pryl som jag glömt namnet på sitter fastsvetsad i den del som ska bytas. Maken har grunnat rejält i detta. Undersökt prisalternativ för att få det gjort, fann det dyrt och beställde till slut delar för att ta sig an bytandet själv. Med bävan. Han är himla händig och ruskigt duktig med bilar. Men det sitter bökigt och trångt till och ska inte bara bytas utan också svetsas. I morgon ska det ske, så fort jag levererat mig och bilen hem från kvällens nattjobb … håll tummarna …

Veckans bok: Blev äntligen färdig med ännu en bloggbok. Nu har jag klickat på beställ för tjugohundrasexton års bloggande och lyckades bli klar i tid för att utnyttja en läglig rabattkod. Det blev en relativt tjock bok trots att bloggandet sinade rejält på slutet av det året. Nu ska jag påbörja nästa, som nog inte blir lika tjock  med take på att jag inte bloggade på typ första halvan av förra året. Skulle sluta och slutade och ändrade mig och började om. På den vägen är det.

Veckans vatten: Plaskade runt i en fingervarm pool igår. Hade med mig jobbet ända ner i poolen så att säga. Det var inte bara vi, även ett antal andra badare som stod med sina träningsprogram från sjukgymnasten. Ibland tränas det tyst och sammanbitet men i går var det mycket prat och skratt i poolen från de övriga badarna. Två äldre män och en äldre kvinna som förutom träningen också hade något flirtigt igång. Det skrattades extra högt liksom, yttrades grejer som jag tror skulle uppfattas och också uppfattades som komplimanger. Det utdelades till och med en inbjudan. Jo, jo. Man kan mötas på de märkligaste ställen.

Veckans köp: Mera garn. Alltid mera garn.

Veckans helg: Ska mestadels tillbringas på jobbet. Endast lördagen är ledig. Får väl gå det med även om jag allra helst skulle vara ledig just på helgen. Men å andra sidan är det den som ger mig möjligheten att ha en hel del lediga vardagar och det är minsann inte fy skam det heller.

Veckans stickning: Är som vanligt fler än en. Jag kan inte bara hålla  mig till en enda stickning och just nu har jag tre igång som jag varvar mellan efter humör och tillfälle. En socka är på gång, den kräver inte så mycket eftertanke utan kan bara köras runt och runt på sina fem stickor medan jag har uppmärksamheten på teven. En lång  halsduk med ett regelbundet hålmönster kräver lite mer uppmärksamhet. Och så en trekantssjal med ett slags bladmönster längs mittlinjen. Den behöver man också ha koll på. Även om jag tittar på teve med alla stickningarna så ska mönsterstickning inte utföras till de allra mest spännande programmen. Då brukar det bli fel och fel behöver repas upp och det är riktigt trist.

Veckans katter: Det är kallt ute och småtassarna vill inte vara ute så länge. Det bidrar till allmänt förtret för oss människor. Musse ger sig på ytterdörren om och om igen. Ibland står han bara på insidan och glor när jag öppnat. Vänder och drar inåt värmen igen. Bara för att prova igen en kvart senare. Eller så går han ut och ska in igen en kvart senare. Och även ut igen en kvart senare och så vidare och så vidare. Pancakes har fått för sig att det bara jag som ska bidra med maten. Även fast Maken är uppe i ottan och stökar i köket innan jobbet så envisas kattkräket med att väcka mig alltför tidigt och ger sig inte innan jag kliver upp. Alla som har katt känner till envetenheten i dessa djur. Försök ignorera dem … dom vinner alltid i slutändan. Musse hoppar på detta dörrhandtag så det skallrar om det tills jag står där och låser upp. Pancakes har många raffinerade knep för att irritera sömnen ur mig. Det går inte att vinna. Kliv upp och släpp ut eller in bara, vad du än håller på med. Kliv upp och fixa käk bara, hur trött du än är. Suck. Ja, jag älskar dem ändå.

Veckans väder: Det har äntligen snöat in till vinter. Nu är väl inte vintern min favoritårstid men om den ändå ska vara här kan det lika gärna vara på riktigt. Jag har hellre snö och en del minusar än regn och slask. Det kan vi ta till våren.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.