Drömmar

Det är bara ett par dagar gammalt ännu detta nya år. Krispigt. Alla löften ännu trovärdiga, alla förhoppningar ännu glansiga. Kanske är det så att det fungerar med ett årsbyte för att skaka liv i gamla drömmar och bryta gamla ovanor? För det mesta brukar allt bara rulla på som vanligt.
Jag lovade inget. Och jag har inget som jag bestämt mig för att uppfylla heller. Kanske är det deprimerande? Inga drömmar? Jo, kanske, men inga som jag lovat att jag banne mig ska ta tag i. Till stora delar rätt nöjd med tillvaron ändå.
En vän till mig hade en dröm förra året. Hon sa inte så mycket om den innan den var igångsatt. Plötsligt deklarerade hon på en tidig tjejträff förra året att de skulle bygga ett hus! Ett alldeles nytt hus fast de redan bor i ett utmärkt eget hus. Relativt nytt det med. De hade bestämt allt när vi häpnades med tilltaget. Tomten var utsedd, huset i fråga utvalt och bollen hade knuffats igång. Kändes märkligt och anmärkningsvärt. Handlingskraftigt i allra högsta grad. Under året har vi fått följa drömmens förverkligande via bilder och berättelser. Från tomtröjning till grävning och beställande av allt ett hus behöver. Och plötsligt en dag i sen höst eller typ redan vinter stod ett färdigt hus på en bild! Detta hus ligger en bit bort. Och nu är det, ett år efter beslutet, inflyttat och klart! Ska användas som familjens fritids och sommarhus och Tjejträffen är lovad en snar helgvistelse. Den ser vi fram emot. Att få se detta fina hus, och besöka denna nybyggda och förverkligade dröm på riktigt.
Det är märkligt det här med drömmar. Somliga blir bara en pust i ingenting. Andra blir färdiga hus på mindre än ett år. Det beror såklart på vem som drömmer. Och hur stark drömmen är.
Och jag funderade länge över om jag har en dylik dröm att ta tag i? Att förverkliga med samma handlingskraft som våra vänner gjorde med huset. Jag fann ingen dylik dröm i mig och det kändes rätt så tryggt och stabilt ändå. Att finna sig hyfsat nöjd och tillfreds. Det är bra ju! Vad mer kan man egentligen drömma om än att känna sig nöjd och tillfreds 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.