Mobilbyte

Tillslut var det helt nödvändigt! När mobilen började stänga av sig själv mitt i samtalen och krävde pinkod för att jag skulle få återuppta dem fick jag nog! Hela Skåneresan krånglade den. Funkade bäst som kamera. Och ja, det där gamla trötta skämtet; ”kan man ringa med den också?” blev liksom aktuellt. För nej! Det kunde jag inte.
Brorsan hade med sig en ny variant och jag kunde därmed testa den lite och se att det var ett alternativ även för mig. Annars är det ett första dilemma när det är dags att byta. Vad man vill ha ur flödet.
I tisdags efter ett inbokat möte åkte jag alltså direkt till stan och stegade in på telefonbutiken. Där hade kölappssystemet ballat ur. En skylt upplyste kunderna om det, men att vi ändå skulle invänta vår tur. Lite som förr i tiden. Jag stod snällt där och väntade mellan två försäljare som hade fullt upp med andra kunder. Telefonärenden är inga snabbavklarade ärenden. Det tog alltså tid. Medan jag väntade både kom och gick andra som inte orkade vänta snällt. Mänskligheten har också svårigheter med att ta sig an en oväntad situation. Nu visste ingen vem som var först på tur! Det rådde förvirring i butiken. Ska man då köa för en viss station eller för båda? Tänk om det blir fortare ledigt i den andra och så smiter nån annan före? Det var sånt folk såg ut att brottas med. Jag stod kvar i mitten. Visste att det var jag på tur eftersom inga andra funnits i butiken än de som redan betjänades när jag kom in. Men somliga tanter tyckte ändå att det nog borde vara deras tur, före mig. Hon frågade mig till och med om man inte fick nån lapp. Nej, man bara väntar svarade jag. Alltså borde det varit uppenbart för henne att jag kommit före. Ändå såg jag hur hon en stund senare liksom ett halvt steg i taget försökte närma sig den försäljare som såg ut att bli klar först. Jag lät henne hållas. När det sen var dags var jag i alla fall snabbast 🙂
Den unga tjej som stod vid försäljningsdisken kollade mina kunduppgifter och vi kom föga förvånande fram till att det nog var läge för ett byte. Jag hade bestämt mig för en Samsung s8 och valde en färg. Hon hämtade det jag ville ha och förklarade tydligt och proffsigt vad som gällde. Och gav mig ett tips på hur jag enklast fick med mig allt från gamla till nya. Det som brukar vara ett rejält dilemma! Nu laddade jag bara hem en överföringsapp till gamla telefonen redan i butiken. När jag startat den nya telefonen hemma behövde jag bara aktivera dessa appar och tala om vad jag ville ha överfört och vips var det gjort! Alla kontakter, appar och deras uppgifter och wifiinloggningar kom med. Till och med bakgrundsbilder och ungefär den uppställningen av appar jag haft innan. Jag kände mig som hemma direkt. Det enda jag behövde göra var att logga in i vissa appar och göra om en del inställningar. Smidigt och enkelt var det! Allt funkar perfekt. Och ja, nu kan jag ringa med den också! 😀

2 reaktioner på ”Mobilbyte

  1. Det är snart dags för en ny telefon här också, men jag är lite butter eftersom jag skulle vilja ha en likadan som jag har nu och min operatör har bestämt att den inte längre ingår i deras sortiment. Så onödigt taskigt, tycker jag. 😛

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.