Jag går väl en vända då!

Vaknar till en grå dag med smått duggande regn i luften. Pancakes kommer in med blöt päls och hinner torka av tassarna på min nypålagda och rena duk på köksbordet innan jag sjasar ner honom. Musse ligger i soffan och myser, insläppt av Maken innan han gick till jobbet. Antagligen anlände Musse i samma blöta skick för det ser ut att ha regnat hela natten. Men efter maten ska båda ut igen.
Jag vill också ut! Mina nya ytterplagg för vandring anlände i går. I paketet låg en ny jacka, byxor, ett par långkalsonger också, och en snygg ryggsäck dessutom. Den har jag redan packat, känner att den kommer att fungera väl. Och så har jag dessutom skaffat mig en redig kniv. Den visade sig finnas hemma redan och har en egen historia. Kanske drar jag den storyn nångång. Vad jag egentligen ska med kniven till är ganska oklart. Skära nån medhavd mat kanske. Fixa en grillpinne … Inte vet jag. Men jag ville ha en. Det ligger i blodet påstod brorsan. Kanske är det så. Den där gamla klyschan om finne med kniv. Nu har jag levt upp till den. Givetvis är kniven finsk också!
Kläderna hänger på en galge hallen just nu. Jag har inte ens klippt bort lapparna på dem. Men jag har provat och allt passade bra. Webbsidan hade en utmärkt måttabell! Och nu liksom viskar plaggen om skogen.
Tror jag struntar i regnet. Enligt väderinfon ska dagen fortsätta i gråskala och det är den skalan jag gillar allra bäst. Så varför inte!
Kläderna säger sig ska stå emot en del väta och vind. Detta bör absolut provas och eftersom Maken jobbar hela dan kan jag lika gärna bege mig ut i skogen! Så får det bli. Vad ska jag ha för matsäck?

4 reaktioner på ”Jag går väl en vända då!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.