Samlar ihop till en bra packning

Igår tog jag en tur i vandringskängorna igen. Den här gången med packning på ryggen för att testa det jag anser mig behöva. Det bör så klart inte bli för tungt men jag vill heller inte riskera vara utan nåt viktigt.
Jag är en prylmänniska, så är det bara. Går aldrig någonstans utan handväska, i regel rätt proppfull. Man kan ju behöva … Ja, allt möjligt liksom! Så om jag ska tillbringa en heldag i skogen behöver jag ha tillgång till en del nödvändigheter känner jag instinktivt. Och dessa behöver absolut bäras på ryggen så att händerna går fria.
Jag har planerat vad ryggan ska innehålla. Skrivit listor och hållit på. Pysslat lite. Upptäckt på dessa provvandringar vad jag saknar och lagt till det. Och mitt estetiska sinnelag vill givetvis att det ska vara fint också. Jo, jo.
Matsäck är förstås en nödvändig del av den packningen! Alltså en termos med kaffe, en flaska vatten och något att äta vill jag ju ha. Kanske en påse med något motiverande snacks också. Nötter och nån god lakrits tror jag blir bra. Inga sötsaker. Sånt blir jag seg och trött av och skum i magen. Det kändes himlans bra i går, när jag hittade en mossig slänt att lägga sittunderlaget på och packade upp min matsäck och testade mitt tänk. Där satt jag mellan träden med kaffemuggen, såg solen sila runt i grenarna medan fåglarna kvittrade runtomkring. Vilsamt och stillsamt och underbart. Kaffet i min lilla mugg skakade bara bäst då, och ett kokt ägg har väl sällan varit så delikat.

Förutom packning bör man också vara rätt klädd har jag förstått. Igår gick jag i jeans eftersom jag inte har annat och även om det är nåt jag trivs allra bäst i är de inte speciellt töjbara och fuktavstötande. Tros sittunderlaget kändes det i baken att jag suttit på mossa. Dessutom har jag ingen lämplig jacka. Nån som andas och ändå står emot väder och vind. Min ryggsäck är inte heller ultimat. Det behövs grejer …
Men dessa finns såklart på nätet. I överflöd! Plötsligt har jag lagt en beställning på både jacka och brallor av rätt slag. En ryggsäck som såg najs ut följde också med av bara farten. Hoppla liksom. Nu gäller det bara att allt passar och känns bra. Jag hinner ta några fler provturer innan det är dags att åka på den planerade vandringen. Hoppas på väder redan i morgon!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.