Helgens …

Helgen kräver en sammanfattning känner jag denna söndagskväll. Så jag gör väl som känslan säger och samlar ihop.

Lunch: Inledde helgen med se lunch hemma hos en god vän. Det bjöds på bubbel, räkor, skagen och annat smått och gott. Trevligt som bara den!

Fest: Gick på studentfest på fredagskvällen. Det var blågult, ballongprytt och buffé. Vi hann träffa studenten själv innan han avvek för att hitta gänget för att göra sista natten på stan ihop. De återvände så småningom på ett sedvanligt flak, väl glada i studentmössan en del av dem. Maken och jag tog en iskall rod-tur på stan bland alla flakåkande och skrålande studenter.

Väder: Man måste alltid säga nåt om vädret i den här delen av världen. Det är en slags försommar men jag undrar om det inte är vår egentligen? Det är kallt alltså. Jag bryr mig mindre om att solen inte syns så mycket men det vore ändå skönt med med något ljummare vindar. Sommarkläderna hänger ännu oanvända och raggsockar och tjocktröjor är i högsta grad användbara. Inte tal om nåt morgonkaffe i trädgården i bara morgonrocken och inget kvällsmys på altanen. Det regnar också en hel del. Just det är väl bra, eftersom det tycks behövas vatten i reservoarerna och vi uppmanats spara denna självklara nödvändighet. Vatten är bra för växtligheten också, det växer bra på det viset. Men nog kunde det få bli varmare alltså!

Pyssel: Jag hade sett en sån på bild nånstans och nu när gräset växt lagom långt plockade jag ett rejält knippe. Sen gjorde jag en ring av ståltråd och flätade ihop en egen krans. Rogivande pyssel ute i trädgården. Ska nog göra fler tror jag!

Katter: Dom bor mest ute nu de där två. Kommer in för lite mys då och då och för att få mat. Vi är inte jättesugna på att ha dem inne på natten. De är så fruktansvärt morgonpigga och skakar oss ur sängen redan vid tresnåret för att bli utsläppta. Det är inte en chans att de ger sig! Jobbigt ju. Den tiden vill man bara sova!

Stickning: Jag stickar sockar på löpande band just nu. Det är nåt speciellt med sockstickning och jag har hittat ett favoritgarn som bara lockar till att sticka ännu ett par. Jag behövde köpa ett nystan svart för att göra klar ett par där garnet tog slut och jag stod i garnaffären och fingrade på alla vackra nystan. Men hejdade mig och köpte bara det svarta den här gången. Men istället blev det en garnbeställning via nätet i morse. En hel hög nystan som ska få bli en sommartröja när de väl kommer. Längtar redan.

En riktigt bra helg tycker jag nog. Nu ska jag bara jobba ett endaste dygn och sen kommer jag att hojta semester med en massa utropstecken. Lite svårt att fatta det än. Känns lite tidigt men det blir nog väldans bra.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.