Hemmafix och sånt

Idag är det underbart gråmulet när jag kommer upp. Jag passar på att njuta av det och tänder några ljus i min egen morgonstund. Enligt vädersnacket på teve ska det bli sol idag också. Men inte nu. Just nu är det vilsamt grått utanför fönstret och jag är ledig och har inga måsten med dagen.
Det är extra trivsamt med mina tända ljus eftersom jag i slutet av förra veckan fick hem ett par nya gardiner. I mörkgrön sammet faktiskt. Dessa hängdes upp framför nyputsade fönster efter genomgången storstädning av vardagsrummet. Sammetsgardiner förhöjer stämningen i ett rum bra många steg måste jag säga.

Dottern som ju numera är hemmaboende följde med mig på en loppisrunda i går. Medan mina fingrar greppade glasgrejer i vanlig ordning föll hon fullständigt raklång för en gammal byrå i suspekt rödorange färg. En färg som flagnade både här och där. Denna byrå gick inte att lämna och därav anländer den till oss på eftermiddagen idag. Vi tror att den ska gå att klämma in i hennes nuvarande tillfälliga boende genom en viss ommöblering av detta rum.
I väntan på byrån släpade hon också hem en rasslig typ av träkista med lock. Gammal som gatan. Den har varit med om grejer skulle jag tro. Kunde den bara berätta. Numera står den på högkant i rummet och pryder sin plats med lite väl valt pynt ovanpå.

Jag har en baktanke med detta fixande i hennes rum. (förutom att göra det trivsamt för henne) En dag, när hon fått sin nya lägenhet och flyttar hemifrån igen, då ska det där rummet rustas. Det har varit planlagt i åratal men ingen har kommit igång med själva jobbet. Men nu tänker jag att desto mer som plockas ut ur rummet redan nu, desto lättare blir det då. Så hon får gärna hållas och göra det trevligt för sig här hemma, i väntan på denna framtida lägenhet. Som inte finns att tillgå just nu. Lägenheter växer då inte på några träd här för närvarande. Men det löser sig, och då tar hon med sig sina prylar och ett tomt och trist rum kommer då att kräva vår uppmärksamhet.

Innan dess måste vi hitta kraft att ta tag i den där tvättstugan i källaren. Där är det kaos, för att den påtänkta renoveringen av detta rum bara skjuts upp. Allt som behövs är inhandlat men ingen av oss har orkat ta tag i själva jobbet. Vi är bra på planeringen men har lång startsträcka. När vi väl fått oss själva till att komma igång brukar det gå snabbt och bli väldigt bra. Så nu skulle det gälla att komma igång liksom. Måste nog locka mig själv med lite inspirerande loppisfynd till detta rum. Det brukar hjälpa.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.