Ett sånt stugliv!

Lever stugliv … har en annan innebörd numera än det var förr.
När vi tillbringade sommardagar i en gul liten stuga fanns inte många moderna bekvämligheter. Vi hämtade dricksvatten i dunkar. Vi samlade regnvatten för hygienen och eldade i öppen spis om det blev för kallt. Däremot fanns el att belysa med och laga mat med, ja visserligen för värmen också men vem vill ha el-element när man har öppen spis? Inklusive ett litet kylskåp.
Det hände sig ofta att vi hälsade på folk med start i deras duschrum. Vi släpade jämt på duschgrejer! Jag tröttnade på det och anlade en skopadusch i ett uthus där solen silades in genom glesa brädor och vattnet värmts för att blandas till lagom temperatur med hinkar och skopa. Det fungerade utmärkt.
Nu bor vi i något som kallas stuga. Men det är egentligen ett nybyggt hus vid en strand. El är en självklarhet. Liksom rinnande vatten, både kallt och varmt. Vi kan ta en helt vanlig dusch och gå på en helt vanlig toalett. Och eldar mest bara för trevnads skull. Eller i bastun som givetvis är vedeldad för att det liksom blir bäst bastu så, om man frågar bastuälskare.
I huset finns givetvis både kyl och frys och modern spis och ugn för matlagningen. Det finns till och med fiber för att använda Internet på ett bekvämt sätt. Och teve, med tillhörande grejer och stereo. Så ja, stugliv … Hur mysigt som helst ändå! Stugliv behöver inte vara saknad av bekvämligheter för att vara trivsamt. Det räcker med havet utanför, båtar som passerar och egen strand. Vi har lite stugliv kvar än denna sommar.

2 reaktioner på ”Ett sånt stugliv!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.