Trädgårdsvisning, del 2

11Okej, har du vilat klart? Då går vi ner från slänten och går vidare. Nu är det dags att titta på det som finns mellan oss och grannen. Du ser huset va? Lönnen där i slänten är redigt stor numera. Och det som ser ut som ett stort träd på andra sidan bilden är en ungersk syren. Framför den en rabatt. Här syns den bättre! Längst ner till vänster. och då har vi altanen rakt fram, hammocken till höger bakom lönnen. 12Framför lönnen kan man sätta sig en stund om man vill. Men jag tycker vi går vidare. Vi har ju redan vilat en lång stund. Kom nu så går vi! Rätt genom den där portalen.

13Då hamnar vi här! Den där nyponrosen har tyvärr blommat ut.  Bakom den skymtar markisen och under den vardagsrumsfönstren.14

 

15Under markisen kan man som sagt slå sig ner en stund men det gör vi inte nu. Rabatten där på vänster sida är en av de första jag anlade i min trädgård. Med stor hjälp av pappa. De där växterna har blivit riktigt lummiga och stora nu.  Men vi går väl vidare?! Förbi rabatten och päronträdet som skymtar i bild. Det står kvar mest för omfångets skull. Päronen är tyvärr inget att ha, ramlar oftast ner innan de hunnit mogna. Rakt fram tar trädgården slut. Det 16gula huset som skymtar bakom grönskan står på andra sidan gatan. 17Vi viker av och följer tomten. Går genom nästa portal. Rosorna blommar där, ljusrosa och fantastisk. Dofta gärna lite på dem. Sen är det är bara att gå rätt igenom och så hamnar vi på husets 19framsida.

 

Längst där framme syns den där höga cypressen vi planterade när vi köpt huset. Inte speciellt hög då. Men nu högre än huset. Plommonträdet är numera tyvärr bara en stam. Men den får agera stöd för diverse slingrande 20växtlighet. Och vid väggen står ett snyggt bord som Maken byggt. Men jag tror vi slår oss ner en stund igen! Skuggan är fortfarande skön här på framsidan. Sitt! Så hämtar jag lite kaffe. Jag har en god kaka också.21

 

3 reaktioner på ”Trädgårdsvisning, del 2

  1. Vilken härlig och varierad trädgård. Hos oss skulle visningen inskränka sig till. Här är det en häck, här två björkar, här en damm och här, här, här, här och här är det gräs….

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.