Trädgårdsvisning, del 1

Det är ju populärt med trädgårdsvisningar numera. Och eftersom jag visar mest detaljer av denna trädgård tänkte jag att du kanske undrar, hur det ser ut egentligen. I nån sorts helhet. Försökte fånga den i morse med vidvinkel och morgonsol som sällskap. Så, välkommen på en trädgårdsvisning!

1Vi går väl direkt ut på altanen då och tittar rakt fram, där borta står paviljongen. Rakt över bara, några steg så är vi där om vi vill.

Till vänster och in genom den där grå dörren står en totalt oanvänd bastu. Så finnar vi är. Förråd mera än bastu faktiskt. Vi har anpassat oss till ett svenskt levnadssätt 😉

2Vi släpper det och tittar till höger. Där bor grannen. Det är deras garage som är allt det där vita längst bort.

Vart vill du gå nu då? Vi börjar väl med att kliva ut från altanen. Kolla så att inga sniglar befinner sig i gräset. Vänta, vi tar med spaden! Där är nu hörnet som kom av garageutbyggnaden. Och strax ovanför står friggeboden. På väggen till den har jag min kryddhörna och vid dörren hänger gungan. Och till höger, strax ur bild befinner sig paviljongen.3
Där ser man hur nära det är! Nåja, vi går närmare och kollar lite.4

 

 

 

5Nu när vi står på trappan till friggeboden har vi vyn över hela baksidan. Mot garageväggen har jag ordnat med vatten. Tunna för det som regnet bidrar med, hinkar och skopa och kannor. Här syns altanen från utsidan därborta till vänster och fönstret bredvid den tillhör den där bastun. Hänger du med? Längs med tunnan och garageväggen går vår tomtgräns.
Vi står kvar här en stund, men vänder blicken 6åt vänster istället. Där har vi då paviljongen igen. Vi går förbi den nu bara. Kommer närmare grannen och ser den där hammocken som är så trivsam. 8Där står också en torkställning, helt felplacerad. Det var nog rätt en gång i tiden, men numera är det bara fel. Den ska bort innan hösten! Har en annan plan för tvätten. Vi fortsätter i samma riktning och hittar det 9där märkliga trädgårdsgaraget. Det ser ut att vara skog  där bakom staketet men det är bara en remsa på några få meter. Vi ska upp med ett plank där istället för staket snart.

Vi står kvar här och tar en titt tillbaka tycker jag.  Där är en vy över allt vi precis tittat på. Har man väl klivit iväg från altanen och mot paviljongen befinner man sig på en lite högre nivå än huset. Slänten syns bakom hammocken om du tittar noga. Trädgården är inte alls slut än, men vi tar en paus nu, jag tror inte du orkar med. Vi vilar lite i min sköna hammock en stund, så går vi vidare lite senare.

10

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.