När det regnar lätt utanför

Kan man sätta sig på altanen och njuta av att allt det där som borde göras inte kan göras just nu. Som gräsklippningen till exempel. Hade också tänkt knyta upp lite blommor och rensa bort lite (hmm) ogräs. Men det regnar som sagt. Det sägs att gräsmattan ska klippas ordentligt sommartid för eventuell bevakning av inbrottstjuvar. Lång gräsmatta är tydligen lika med bortrest gräsmatteägare. I mitt fall skulle dom nog slå klackarna i taket om gräsmattan verkligen var välklippt.

Det regnar verkligen inte speciellt mycket idag ändå. Varmt och klibbigt, med omväxlande sol och regn och enormt tryck i molnen. Sitter som ett järnlock på huvudet. Såg i tidningen att solen och värmen skulle komma tillbaka. Det var skrivet i jubel. Vadå tillbaka? Här har vi haft soligt i hur många dagar som helst nu. Jag har kunnat låta alla mina trädgårdskuddar och sånt vara ute dygnet runt utan problem. Temperaturen har varit så behaglig, strax över tjugo. Nu påstods det med stolt stämma att det skulle bli tio grader till. Över tjugofem och jag liksom krälar efter skugga. Hoppas dom menar nån annanstans än här. Det är lite så med väderspåelser att de mest gäller allt nedanför huvudstaden. Strunt samma hur vi har det ovanför liksom. Vem sjutton är där?

Upptäckte till fröjd och glädje att säsong sex av Downton Abby sänds i repris denna sommar. Hystade Dottern, som ännu inte sett den alls, ur sängen i akt och mening att avnjuta de två första avsnitten på playkanalen. Men näe! Det första avsnittet var redan borta. Man får bara se avsnitten på play tills ett nytt visats. alltså fanns bara nummer två tillgängligt och där kan hon ju inte börja! Jag blev så irriterad att jag raskt beställde den kompletta boxen med alla säsongerna till min brevlåda. Så kan vi frossa som vi vill när detta paket anlänt.

Dottern planerar för resa. Igen. Vi skrattade åt hennes horoskop häromdagen. Det sade att hon hade anpassning och snabbt ändrade planer på sin dagordning. Jo! Det kan man allt påstå. Hon åkte först till Norrköping för att plåta festival, sen tillbaka till Göteborg för att byta väska innan hon åkte tåg en bit till och klev på en turnébuss. Vi hämtade henne sen från den i Örebro första helgen denna månad. Hon var hemma i lugn och ro nån dag och hamnade hipp och happ på ännu en bandplåtning i Borlänge där vi hämtade henne igen samma dag (natt). Så åkte hon och fadern till huvudstaden på konsert denna helg, och där ”råkade” hon bli kvar för att umgås med vänner och anlände tillbaka till oss med tåg i går. I mitten av veckan har hon tåg och flygbiljetter till Valencia där hon ska jobba några dagar som E-sport fotograf. Efter det, tillbaka hit några dagar innan hon far vidare igen. Ingen rast och ingen ro och precis som hon vill ha det. Jag blev trött bara av att beskriva det.

Själv har jag exakt tre arbetspass kvar att beta av innan årets semester är instämplad. Tre! Två korta och ett långt pass i mitten. Som alltid när semestern där man kan ta på den blir det motigt värre att komma sig iväg till jobbet.

Till helgen rustar sig staden för hårdrocksfestival. Maken har biljett. Jag avstår. Orkar inte med dylika tillställningar. Kan istället se till att han tar sig dit och hem när han vill. Dottern hade också planerat att springa runt där med sin kamera men eftersom hon fick jobbet i Valencia missar hon festivalen.
Förberedelserna är igång därborta, man kan se det när man passerar. Och på torsdag kväll hålls nåt slags öppet i huset för att visa hur det ska bli. Det följer jag med på. Sen har jag festivalat klart.

Kattvaktar lite denna vecka. Hos Kisse vars familj tagit sig friheter. När man hälsar på hos Kisse när Familj är där bryr sig Kisse normalt inte speciellt. Jaha, där kom hon liksom. När man kommer till Kisse när Familj fattas, då är man typ den bästa världen släppt vid ens fötter. Man spinner och fjäskar. För Kisse fattar att hon kommer med maten och goset. Jag brukar sitta kvar ett tag och gos och bara finnas. När Kisse är nöjd tittar han åter på mig med förakt över den korkade mänskligheten och drar.

Klockan tuggar i sig all ledig tid och står snart och stampar inför dagens arbetspass. Finns en del att ta tag i före det händer. På återseende. Eller som dom sa i en film. I´ll be seeing you. Googla på det och man hittar en låt med Billie Holiday och nån gammal film och lite annat smått och gott. Filmen jag pratar om heter för övrigt The Holiday och det är en utmärkt film att se en regnig dag om man är ledig.

4 reaktioner på ”När det regnar lätt utanför

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.