Axplock

Smått plock igen. Mitt favorituttryckssätt när det finns lite att säga om mycket av varje. Så här kommer det.

 • Det är så mycket semesterkänsla i kroppen nu redan att det känns märkligt när hågkomsten om en annalkande arbetsdag slår till. Nästan så där så det blir med fasa, som att semestern redan tagit slut. Och så har den inte ens börjat! Puh.
 • Jag hittade ett gäng potatisar med grodd i en påse i kylen förra veckan. Fick ett infall. Hade kruka och jord. Nu växer de redan flera centimeter ovan den jorden. Vad jag ska njuta av den skörden så småningom! Jag och HåkanBråkan, vi älskar verkligen potatis!
 • Gräsklipparen ligger i underläge! Jag fick fart på den idag igen, nästan på första knycket. HA!
 • Jag sådde en redig mängd frön i våras. Aningen för sent, men ja. Hanterade dessa som små bebisar ska hanteras, och blir nu rikligt belönad. Det växer schyssta plantor lite här och där! Riktigt nöjd! Mest med de där klättrarna alltså. Vilken växtkraft de har i trådarna när de häver sig uppåt.
 • Ikväll är det tjejträff igen. Fast det bara är tisdag. Föredrar andra veckodagar när jag kan vara ledig nästa dag men nu funkade inte det denna vecka. Får ta det varligt på vinfronten och se till att det inte blir alltför sent.
 • Vi har bröllopsdag på torsdag. Tänkte fira den med lite mat och gå på musikaliskt evenemang. Det kommer att spelas blues i den före detta kyrkan vi tidigare varit på konsert i. Passar bra som firande. Dessutom köpte vi oss en glasklump till … hade ju så få sen förr …
 • Har planer för helgen. Mer om det senare.
 • Jag har bakat idag! Hur otippat var inte det? Händer väldigt sällan eftersom jag inte är så förtjust i att baka. Jag kan och det blir bra, men det är inte kul. Lagar mycket hellre mat. Men nu finns det lite fika i frysen. Kan vara en bra grej.
 • Har redan plöjt nästan hela den nya säsongen av Orange is the new black. Ynka två avsnitt kvar och dem får jag hålla lite på. Tills jag har tid att se dem båda i följd. Vad fort det där var gjort!
 • Drömde så konstigt i natt att det sitter kvar i sinnet ännu. Förr brukade jag tolka alla drömmar och skriva ner dem. Tyckte det var spännande. Numera noterar jag dem i förbifarten om jag minns dem, när jag kliver upp. Men den här stannade liksom.
 • Vi har handlat biljetter igen. Till det där landet hemmavid. Ska bli ett besök där om en månad eller så. Två år sen sist. Tiden går alltså!
 • Flugsurr kan vara trivsamt den här årstiden. Om det innebär att de bara far förbi. Men när de envisas  med att slå sig ner, om och om igen på ens bara ben eller armar. Då är det inte det minsta trivsamt. Kräk!
 • Finns mängder med kräk om sommaren, som gör att den blir mindre behaglig. Alla de där krypen liksom. Just nu tycks en invasion av mygg ha kläckts. På hugget som bara den. Det blir till att se över förrådet av myggmedel och kanske köpa en så där bärbar grej som påstås hålla dem borta genom att avge nån lukt som de inte gillar.
 • Jag lägger ner för idag, finns en del skräp kvar i huvudet men det får skvalpa vidare till en annan gång!

6 reaktioner på ”Axplock

 1. Grattis till att ha övertaget över gräsklipparen. 😀
  Semester i hemlandet låter mysigt. Det laddar nog en eller fem batterier. 🙂
  Kram

  Gilla

  • Japp, nu har jag övertaget 😀 Jo, det är både mysigt och rätt fullt upp ed semester i hemlandet. Många kaffekoppar blir det … Batterierna laddar jag hemma innan … och efter 😀

   Gilla

 2. Härligt att det bär av österut igen. Ni får hälsa med er till den där lilla staden med den gula kyrkan!
  Och grattis till inkommande torsdag…! 😃

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.