Om man skulle trolla lite

Det är verkligen synd att ingen av oss har några som helst kunskaper i trollstavsanvändning!
Jag menar nu när det dessutom finns ett gäng såna i huset och allt.
Maken har samlat på sig dem eftersom han är svag för diverse tillbehör från filmens värld.
image (Just de här tillhör Dumbledor, Harry Potter och Voldemort i filmerna.)
Dessa trollstavar står helt oanvända på Makens hylla för samlade filmgrejer. De kan tyckas se både riktiga och mäktig ut men skenet bedrar kan jag säga! Det spelar ingen roll hur jag än viftar och stänker med dem. Inte minsta gnista, inte minsta effekt!
Det är bara hokus pokus det där med trollstavar …
Men tänk ändå, om man hade kunnat. Jag vet var jag skulle börja om det var möjligt att ta en av trollstavarna och sätta den i användning. Jag skulle genast trolla bort alla räkningar som landar i brevlådan och göra så att de som skickar dessa glömmer oss för evigt. Samtidigt kunde jag också övertyga en och annan arbetsgivare det nödvändiga i att placera mig på lönelistan, utan att kräva nåt arbete i gengäld.
Och tänk så enkelt och lätt det skulle bli med hushållsnära tjänster! Ett litet vift bara och tvätten hängde på tork, dammsugaren stökade omkring på egen hand och maten lagades på spisen. Då skulle inte frysen vara ofrostad och halvtom. Inget damm finnas i något av hörnen och fönstren skinande blanka. Jag skulle också slippa hämta saker. Ett vift bara och det jag behövde fanns intill mig.
För att inte alla om diverse förflyttningar! Vad snabbt och lätt jag kunde komma dit och tillbaka igen. Kunde besöka hela världen och ändå sova hemma i egen säng.
Jag skulle också öva på en föröknings och tillväxningsförtrollningar för att göra trädgården frodig och välväxt. Och töja ut huset invändigt så att det blev som ett slott närapå, men behöll samma storlek på utsidan. Nu när städningen inte längre var ett bekymmer.
Därtill skulle jag också kunna tänka mig ett par förtrollningar som såg till att vissa saker aldrig tog slut. Då skulle jag dessutom slippa handla!
Det skulle bli ett enormt bekvämt liv alltså. Vad skulle jag göra? När allt jag brukar göra utför sig själv … hmm. Tänkte inte på det.

6 reaktioner på ”Om man skulle trolla lite

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.