Strosardag

Idag har jag strosat hela dan! I trädgården alltså.
Jag började med att sopa lite natur av nyaste uteplatsen och altanen. Sånt där som blåser ner och in och skräpar till när det är blåsväder och regn. Sedan arrangerade jag om lite bland blommor och jox, kastade torkade små buketter och diskade vaserna. Bytte till nya små buketter. Sån stros liksom. Sånt där tiden inte är viktig och då automatiskt blir uttänjd och seg.
Paviljongen fick sig också en välbehövlig uppfräschning. Lade till och med ut en trasmatta på golvet därinne. Ja. Den kommer att bli blöt, det kommer att samlas myror och kryp under. Den är vit! Och blir snart full med tassavtryck. Och skräp. Än sen då. Mattan har i alla fall gjort sitt inne och det blev väldigt ombonat ute i paviljongen. Den går att släpa ut och skaka av vid behov och när hösten kommer är den i bra skick för soporna antagligen.
Grabbarna Katt upptäckte genast fördelen med matta och även om det är dom två som skräpar ner mest i paviljongen är de också snabbast att inta alla nystädade områden. Nu när kvällsolen är inne i hela paviljongen ligger där också två sovande katter givetvis. Liksom harmoni.
Trädgården är min korkek. Och jag är en person som har starka behov av korkekar. Det första jag gör på mornarna är att gå en runda i trädgården, vare sig jag just stigit upp eller kommer från jobbet. Det sista på kvällen också. Jag tittar på blommorna, snackar lite med dem också. Högt för mig själv så att grannskapet antagligen har funderingar på min mentala kapacitet. Jag trivs med att pynta runt med diverse saker och små buketter och arrangera och vattna i planteringar. Däremellan sätter jag mig ner en stund i någon av alla de fina sittvalen jag har. Sol eller skugga, det går att välja. Och eftersom jag är en estetiskt snobbig typ finns inte en enda plastmöbel i denna trädgård. Och på alla ställen där jag ställt nån möbel har jag också pyntat till det lite extra runtom. bara för att jag kan. Bara för att jag vill och mår så himla bra av att strosa runt med sånt.
Morgondagen är lika ledig som denna. Jag tror jag ska strosa även då!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.