Dag 100

Är nådd. Här har skrivits inlägg varje dag i etthundra dagar.
Ja, ja. Så är det. Gör ingen analys eller nån utvärdering av det just nu.

image

Idag har jag snackat med den här. Hen tyckte det var en konstig samling som stod utanför staketet och glodde. Men några smaskiga maskrosblad charmade den skeptiska typen. Maskrosbladen var nämligen slut innanför staketet. Jag fick en blöt nos mot mina fingrar och blev bedömd av de magiska ögonen. Blev godkänd. Jag hade ju goa maskrosblad.

image

Den här stolen föll mig helt i habegäret på Erikshjälpen i går! Grön sammet, snirklig och fin. Inte speciellt uttjänt. Jag såg direkt hur den borde se ut. Och ändå lät jag den stå kvar där. Galet! Jag vet. Men var skulle vi ha den?
Kom såklart på det sen. Därhemma. Varför köpte jag den inte! Grämde mig resten av dan. Tog med Maken och åkte tillbaka så fort han slutat jobbet. Stolen stod där och väntade! På mig. Den skulle med hem! Och jag tog den direkt till garaget!

image

Det ska sägas direkt! Nån antik stol är det inte. Alltså kunde det fulbruna bli planerat svart, helt utan antikexperter flåsande i baken. Svart är våran grej. Jag tejpade noga och täckte allt som skulle behållas och Maken sprayade lika noga. Den blev precis som jag tänkt. Passade in precis som jag tänkt! Som en pralin alltså.

image

Igår var det varmt och soligt mest hela dan. Men medan stolen skulle bli som ny öppnade vi dörrarna för att slippa färgångorna. Fick syn på de plötsliga inbolmande molnen. Som en lucka stängdes. Jag skyndade in alla utekuddar. Sen regnade och åskade det på ett överröstande vis. Vi tittade på film.
image

Det är bara en tidsfråga innan det där rosa på ett alldeles märkligt viss trasslar sig ur sin hårt hållna knopp. Först nästan som en kotte. Som får rosa pärlor. Som blir allt större. Tills de brister ut i mängder av klockliknande skirhet. Ingen ser det hända. Ingen vet hur den gör. Plötsligt är den bara nåt helt annat. Naturen alltså! Vad den kan.

100/100

4 reaktioner på ”Dag 100

  1. Bra jobbat 😄👏🏻
    D gjorde du bra! Ja hoppas du fortsätter å plicka ner diverse framöver, även om d inte e varje dag. Ja uppskattar dina skriverier.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.