I Hobbitland 3.0

Hobbithuset i trädgården kom till för några år sedan på grund av en gräskulle jag lämnade efter mig. Förra året såg det ut såhär. I år behövde hela anordningen ännu en uppryckning om den skulle vara kvar!
Teglet runt dörren hade vittrat sönder av väder och vinter. Dörren såg gammal och välanvänd ut, trädgården skräpig och oanvänd.

20160606_125424Jag lade mig på knä vid grinden. Putsade med en pensel för att sopa bort skräp och ryckte upp envisa grässtrån. Valde ut den växtlighet som skulle vara trädgård innanför staketet. Att granska en gräsmatta på det viset är rätt rogivande. Där finns slingrande små växter som mycket väl skulle kunna vara planterade trädgårdsväxter. En och annan liten blomma finns det också. Eftersom entrén består av en redig växtbåge och det så lyckosamt växer ett ogrässlinger precis där lindade jag såklart in den i bågen. Och ledde andra blad över staketet så där lite romantiskt välväxt och vildvuxet.
20160606_125432Vid bron drog jag bort växtlighet under och runtom så att inget tar sig upp genom själva bron och det som ska vara kvar slingrar runt räcket och stolparna. När allt trädgårdsarbete var gjort slog jag mig ner i hammocken för att tillverka lite nya grejer.
I princip allt i den där trädgården har jag tillverkat själv. Staketet, grinden och bron är gjorda av pinnar och ståltråd. En del möbler likaså och där finns även en stol gjord av korgen från champagnekorken. Stenläggningen i trädgården är väl utvalda småstenar och lite dekorsand. Och uteplatsen består av botten på en en trasig kruka. Maken tillverkade dörren som numera är så charmigt sliten.
Jag brydde mig inte om att göra nytt tegel runt dörren. Men jag klippte till en skyddande metallkant av ett par burkar 20160606_125451bubbelvatten. Som ett litet tak över dörren, så att den kanske ska hålla lite mer. Det blev också ett litet vindspel av lite pärlor och tråd. Alla fina trädgårdar har vindspel. Sedan tog jag själva kullen/taket i bruk och hängde upp en tvättlina där. Sydde små kläder och tillverkade klädnypor att hänga upp dem med och rotade fram en liten tvättkorg till resten av tvätten. Anlade en trappa vid sidan av dörren så man ska kunna komma dit upp.

20160606_125512

20160606_125501

20160606_125438

Nu kan man slå sig ner utanför dörren igen. Ta en kopp kaffe och se ut över en uppsnyggad trädgård medan tvätten fladdrar sig torr på taket. I den lilla krukan på terrassen växer en i gräsmattan fyndad växt. Bordet hade gått sönder och fick bli en mindre variant. Servisen har jag fyndat inne bland mina gamla grejer från en avvecklad prylhylla.

wpid-20140621_191140.jpgBakom en mur i den lilla Hobbitträdgården står ett knotigt och dött träd och det fick stå kvar. Tittar man noga ser man Gandalf där vid stammen, han är också kvar. Honom fick jag av en god vän för att han skulle vara där vid Hobbitdörren. Men eftersom han är lite för liten för dörren får han vakta en bit ifrån. Där har han fin uppsikt över hela trädgården och kan avvärja alla tänkbara hot med sin stav. Jaha. Nu är det där i ordning.
Vad ska jag hitta på för slags pyssel nu?

99/100

4 reaktioner på ”I Hobbitland 3.0

  1. Du är så väldigt kreativ, så det är inte klokt! Vad mysigt! Nu tycker jag du skall göra reklam och ta en billig peng som inträde och förtjäna lite på din kreativitet!

    Gilla

  2. Älskar ditt pyssel! Skulle gärna göra nått liknande i vår trädgård. Vi har en liten vildvuxenplätt där humlorna bor, kanske kan göra nått kul av det!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.