En nationaldagssammanfattning

Nationaldagens spellista – Maken inledde dan med annorlunda musik från youtube. Via datorns skräphögtalare skvalade han märklig skräpmusik som fastnade i huvudet så jag var tvungen att gå ut och städa bort det med fågelkvitter.

Nationaldagens har du tänkt nåt? – Det brukar vara Makens frågefras när han själv tänkt nåt men vill kolla med mig innan han bestämmer. Jag hade tänkt nåt, helt för egen del själviskt nog,  så hans tänk resulterade i att han åkte på sitt håll och målade snygga siffror på en bil medan jag påtade runt i trädgården.

Nationaldagens pyssel – Har en liten Hobbitträdgård i min trädgård. Bara för att jag kan. Den kom till för ett par år sedan och har stått där sedan dess. Numera i behov av viss renovering. Och eftersom vi tittade på del ett av Trilogin häromkvällen fick jag idéer till några tillägg. Det var det som var min tanke med dagen. Jag packade pysseltillbehör i en korg och satte igång. Satt på huk och städade den lilla trädgården först. Sedan satt jag en stund i min hammock och sydde små kläder. (kanske jag har för lite att göra?) Alltså, snacka om Mindfulness! Fågelkvitter och försommardoft i en hammock. Och smått, smått pyssel. Helt underbart! Visar resultatet i morgon!

Nationaldagens väder – Soligheten var på plats redan i morse. Därtill också behagligare temperatur än i går. Alldeles lagom faktiskt. Så där trivsamt försommaraktigt. Givetvis en hel del blåst också. Det tycks höra till numera. Som om solen och blåsten blivit bästisar. Visserligen gör det temperaturen behagligare och småkrypen göre sig icke besvär i motvinden, så jag ska väl inte klaga på allt blåsande.

Nationaldagens men fasen också! – Rosorna, alla mina rosor. Först var det en vinter som satte hårt åt dem och ett tag trodde jag alla dött. Men så spirade nya skott upp! Då ansattes de i smyg av nåt elände till larv som kapslar in sig i bladen och käkar upp knopparna! Jag har knipsat och knipsat men ännu är de inte besegrade. Måste hitta ett motgift i morgon. Och blomningen lär ju bli skral. Jävla kryp!

Nationaldagens besök – God vän med sommarhus i närheten kom på ett trevligt fikabesök innan hon tar tåget mot flyget och hemåt. Vi satt en stund på den fina lilla terrassen och drack kaffe och pratade husrenovering, som om vi hade all tid i världen.

Nationaldagens mat – Orka laga maten! Vi valde mat på nätet, tillagningen sköttes av nån annan och maten kördes hem till dörren. Vi åt den utan minsta samvaro. Maken vid teven och jag ute i trädgården i sällskap av en bra bok. Hur trivsamt som helst faktiskt!

Nationaldagens tråkiga besked – Fick höra av grannarna, att grannen innan tydligen inte längre är med oss. Vet inte när detta skedde, har alldeles missat. Det kändes sorgligt liksom. Fast det var åratal sedan vi sågs. RIP tant Ulla.

Nationaldagens Katter –  Det är sommar nu! Katterna är enbart utomhus. Går med långsamma steg över gräsmattan. Sover i en bra bäddad buske eller på altanen i slappt läge eller mitt i solen. Gör mig sällskap i hammocken. Kommer bara in för att se över matskålarna och lämnar suspekta inlägg på trappan eller på altanen. Maken fick skrapa upp nåt onämnbart äckligt.

Nationaldagens tempo – Långsamt, stillsamt och vilsamt. Mitt i allt som är nu. Utan måsten och krav. Bara vara. Bästa läget.

98/100

2 reaktioner på ”En nationaldagssammanfattning

  1. Låter verkligen skönt, trots dödsbeskedet. Jag beklagar.
    Angående rosorna, vet inte om detta fungerar på dina kryp, men förra sommaren spenderade jag precis vareviga kväll ute med sprayflaskan och nyponrosen. jag hade satt vatten och en gnutta helt vanligt diskmedel i den. Skadar inte rosorna, men småkrypen försvann eftersom nya, hela, icke uppätna blad med hål i, kom tillbaka. Denna sommar blommar rosen för fullt, så jag måste ha lyckats. pröva, kanse det funkar…!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.