Helg på en torsdag

Alltså är det den där himmelsfärdsdan idag. När jag åkte hem från jobbet i morse var stan tom! Helt uppenbart att gårdagens facebookutrop om långledighet och helg var sann. Jag satt på jobbet och såg den ena uppdateringen efter den andra innehållande människor eller delar av människor (ja alltså inte i nån makaber situation, utan man hade bara valt att fota typ fötterna) placerade i sol med vin eller öl i handen. Helg alltså. Och ja. För mig med tillslut
image

när jag jobbat klart i morse. Maken och jag tog frukost och kaffe ute. Sen åkte vi för att handla Makens nödvändigheter på biltema och mina på granngården. Jord alltså. Och gödsel. Och frön. Dessa inköp har jag nu använt mig av till leda för idag. Nu är det slappläge med eget vinglas. Du får ingen bild på det. I synnerhet inte fötterna. Det här är tunga tider för en kvinna med fotfobi. Folks bara fötter viftar förbi överallt. En trend som tycks hålla i sig på sociala medier. Och jag frågar igen. Är fötterna i bild ett tydligare bevis på att man faktiskt är där, än en bild utan dessa attribut?

Solen avnjuts på olika vis idag kan jag se. Nån mitt i på bäddad plats. Nån mitt i en syssla. Nån mitt utanför i skuggan. Ja, vi gick från redigt vårklädd till sommarkläder på bara några timmar. Det är sommarkänsla går det bästa är maj och en titt på växtligheten avslöjar sanningen.

image

Bara knoppar än. Som vanligt också stormvindar. De tycks höra ihop med blå himmel och sol numera.
Grilloset sprider sig redan i grannskapet. Inte härifrån dock. Vi lagar mat inne, bångstyriga och traditionsfrånvända som vi är. Faktum är att vi inte ens helghandlat all den där måstematen. Det löser sig. Man kan ta stunden som den kommer och äta nåt enkelt. Ibland är det skönast. Det är liksom helg för mig.

66/100

13 reaktioner på ”Helg på en torsdag

 1. Ha en trevlig ledig helg. Här lär det vara crusing i kväll, så det blir väl fart i lilla Tibro, Jag skall och äta hamburgare i kväll . Ha det så gott.

  Gilla

 2. EEHHHH, måstenmat en kristihimmelfärd??? Har jag aldrig varit med om faktiskt. Kan du vara rar o skvallra vad som anses vara helgmat en sån här gång?? Själv håller jag mig till vanliga maten jag, idag Flygande jacob med ris. Imorgon något annat

  Gilla

  • Alltså helgmaten behöver kanske inte specificeras just den här helgen. Mer i allmänna termer av att det ska handlas hem diverse godsaker bara för att det långhelg och massa kött till grillen typ. Jag orkade inte handla alls när jag såg den överfyllda parkeringen utanför affären. Flygande jacob lät gott!

   Gilla

 3. Jag gör också helg nu, efter att ha jobbat lugnt och skönt, tagit en fotbild intill vatten och lagt upp den på ett socialt media och sedan fixat en massa trist pappersarbete innan jag äntligen fick åka hem. Nu är det ledigt tills på måndag. 😀
  Trevlig helg till dig och maken.
  Kram

  Gilla

 4. Sonen är på grillmiddag med sina vänner faktiskt. De är 17-19 år, nästanvuxna nu. Annars är grillning nått som aldrig sker för oss…

  Gilla

 5. Ingen Kristi Himelfärdsdag för oss på den rätta dagen, alltså 40 dagar efter påsken. Man måste arbeta under veckorna säger amerikanerna och firar under gudstjänsterna inkommande söndag istället. Hemma i Jakobstad har en viss papa firat jämnt idag, 70! Ha en trevlig långhelg vare sig det blir kyrkobesök eller ej! 😉

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.