Skäggigt värre

Det där med skägg alltså.
Numera är skägg på högsta mode bland männen. Man ser allt fler helskägg när man ser sig omkring. Korta eller långa eller ymniga och flätade skägg.
Det har också blivit något man vårdar med att besöka barberare där män får skägget snyggt ansat och fixat.
Maken har i princip alltid haft skägg. Eller åtminstone mustasch. Ända från moppemuschen till den där rediga mustaschen han lade sig till med senare. 20142-captain-jack-sparrow-1920x1200-movie-wallpaperSkägget har varierat i omfång men började växa till sig, inspirerad av Jack Sparrows flätade hakskägg. Länge var Makens skägg bara ett hakskägg, flätat eller inte, med lite polisonger. Fast han nöjde sig med en fläta, inte två som Sparrow.
Numera har hakskägget utvecklat sig till ett redigt skägg! Det var länge sen man såg nån fläta på hakan. Maken började för en tid sedan istället prata om linjer och att få skägget ansat och uppstyrt hos just en barberare. Men han kom aldrig till skott i det.
Eftersom jag gillar skägg och tycker att det är väldigt snyggt med alla slags skägg, i synnerhet välvårdade sådana så vill jag givetvis att han ska behålla det. Och ha det snyggt! Alltså gjorde jag slag i saken åt honom. En dag när jag varit till frissan passerade jag den där barberaren. Bestämde mig på stående fot och klev in där. Rakt in i männens värld. Hela salongen var verkligen manlig och två svartklädda herrar tittade upp när jag kom in. Tänkte precis upplysa mig om hur fel jag kommit. ”Jag vill boka en tid, till min man!” sa jag för att förekomma dem. Det ingav viss respekt tydligen. ”Vad behöver han hjälp med?” undrade männen. Ja, han behöver ansas till!
20150130053907_HagridJag fick en tidlapp. Anlände med Maken dagen efter på utsatt tid. De svartklädda ägarna av salongen kände igen mig. Tittade på Maken intill mig. Nickade och sa: ”Vi förstår vad du menar!”
Jag tror att det dom såg var ungefär det här …

Han fick ta plats i barberarstolen och barberaren undrade, lite smått förfärat om det skulle rakas av? Skägget. Kanske är det ett vanligt svar när männen tar med sig frun till salongen? Nej för tusan! Det ska 2015-09-25 15.16.03vara kvar! Barberaren var nöjd med svaret och fällde ner stolen i liggande och en redig skäggbehandling påbörjades. Jag satt bakom och tittade på. Det kammades igenom och det skapades linjer och det ansades till. Han snyggade också upp ögonbrynen. Men håret fick han inte röra! Där var Maken bestämd även om frun på bakbänken hade synpunkter på ansning även där.

Nåja, efter avslutad behandling var Maken mycket nöjd. Och såg ut så här.  2015-09-25 16.17.42Han har dessutom återvänt till salongen med jämna mellanrum för att återupprepa behandlingen och hålla skägget i trim.
Senast igår. Skägget är under kontroll!

61/100

2 reaktioner på ”Skäggigt värre

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.