Vilken Himla kör!

Alltså vänta nu … är det nån som håller på och drar ihop till en makalös … typ himmelsk festival i år? Eller snarare nån sorts himlakör kanske. För det verkar vara efterfrågan på sångare framförallt och de börjar bli ett gäng nu.
Först rekryterades sångaren Lemmy från Motörhead. Det var visserligen alldeles i slutet av förra året men han kanske behövdes för ordningens skull, inför resten av körmedlemmarnas ankomst? För att mjuka upp det hela fick en rejäl kontrast till honom, Natalie Cole, ansluta strax efter. En manlig och en kvinnlig sångare med några dagars mellanrum för att liksom hålla trådarna i detta stora event. I början av januari fick man med sig ännu en stor sångare. En gigant faktiskt. Bowie!
Jo, nu börjar man ana att det kanske ska bli en universell kör …. på mars kanske? Där ska låtar som ”Ashes to ashes” och ”Killed by death” och ”Miss you like Crazy” framföras.
En kör behöver också en dirigent, eller hur? Kanske passar Severus Snape perfekt. Alan Rickman anslöt och han har ju viftat med trollstav och slängt med fladdrande slängkappa på film, varför inte som dirigent för en eminent kör? Det blir utmärkt! En manager kom också ombord när Celiné Dions make René anlände nån dag senare. Nån med erfarenhet ska styra ett projekt som detta.
Dansbandssångerskan Carina fick också plats, liksom Ainbusksångerskan Josefin och han Jon, från ”mot alla vindar” föra att knyta ”Six ribbons” i deras hår.
Därtill har många fler musiker och sångare, vars namn och värv jag inte uppmärksammat, har också kommit med redan. Typ ett helt brittiskt band en natt i februari.
Och så gled han då in igår, prinsen Prince, i en ”little red corvette”. Jo, alla körer behöver en spektakulär frontfigur eller två.
Det blir verkligen nåt alldeles extra detta. Gissar dock att biljetterna inte är så eftertraktade på grund av den krångliga resan … men så är det också en konsert som inte lämpar sig för oss vanliga dödliga!
Så Rock On där uppe! Låt det få höras hit ner. For Those About to rock, We salute you!

53/100

8 reaktioner på ”Vilken Himla kör!

  1. Han var inte min favorit.. men jag beundrar hans musikaliska genialitet. Sorgligt.. så ung. Nu finns där redan King of Pop (Michael J), The Queen (Freddie M) och så även nu Prince. En kunglig skara..
    Mest av allt.. bland de senaste som lämnat oss.. saknar jag Bowie. Wow.. vilken man, vilken talang. Och Alan Rickman.. jag kommer alltid att ha en liten förälskelse i Severus Snape. Sättet han säger ”indeed” på är överlägset coolast.
    Kram min vän.. och trevlig helg.

    Gilla

  2. Finurligt skrivet och ja verkligen märkligt hur så många stora har gått bort så relativt nära varandra. En privat minnesstund hölls ju för Prince igår, lördag och idag söndag, hällregnar det här i Minneapolis, hans hemstad. Passar in…till och med skyarna gråter!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.