Soligt värre

Det är en sån solig dag idag. En sån där människor jublar och njuter och vistas ute. Och tar vara på. Just tar vara på verkar vara viktigt och nån sorts måste.
Jag sitter i skuggan och undrar över det speciella med solen. För mig är den uppenbarligen inte alls vad den är för andra. Det har jag tjatat om i oändlighet. Jag vet.
Men seriöst! Vad är det med solen som gör att folk går in i rena lyckorus?
Vi längtar ju så efter sol nu, sa hon väderpresentatören. Den längtan är mig ovan.
Men du som har den längtan … vad är det som orsakar den? Vad exakt längtar du efter?
Varför är soligt väder fint/vackert/bra väder och osoligt väder dåligt/fult/tråkigt väder?
Klart att solen behövs och jag gillar ju växtligheten men det blir ingen sån utan regn heller.
Så jag sitter i min skugga och försöker förstå den här solhypen.
Provade allt att sitta mitt i också. Klarade fem minuter innan det kröp i mig av obehag och irritation. Jag måste ha nåt att göra, kroppsligt, om jag ska klara det. Typ trädgårdsarbete eller promenera. Inte bara sitta.
Ja, det är skillnad på olika. Jag går i alla fall in nu och njuter ohämmat av det!

51/100

6 reaktioner på ”Soligt värre

 1. Du vet ju att jag går helt på din linje.. Solen och värmen är bisarrt överskattad..! Nödvändig.. javisst. Njutbar.. inte så mycket.
  Jag trivs bäst i skuggan jag. Eller i grådiset. Eller i duggregnet. Eller inne. Helst inne.

  Gilla

 2. Personligen trivs jag i värmen. Kommer du ihåg ‘Sandgropen’ från en viss strand där vi vistades på 80 talet? Där var det varmt och i lä och jag njöt! Säkert för att jag alltid varit så himla frusen av mig! Så fort solen börja lysa in genom fönstren på vårarna, söker jag mig till de varma fläckarna- precis som en katt!
  Nu trivs jag bäst på vårarna här i Mellanvästern, för då är värmen svalare som i Norden. I juli och augusti blir det alldeles för hett och framför allt för fuktigt i luften för mig! Då är det simning som gäller! 😃

  Gilla

 3. Yvonne, jag förstår din tanke o känsla så väl med tanke på hur jag själv vantrivs så fasligt vintertid.

  Vet inte om jag kan förklara vad det är med solen o det där som är så härligt, men kanske om jag får slänga tillbaka lite din egen känsla när det börjar bli höst med dis, regn, grå färgskala. Vänd på tanken där jag inte trivs riktigt med vintern. Det är kallt, kalt, mörkt för mkt och för länge, för mkt kläder, jag fryser konstant, det är långt, hemskt o bara för mycket. Jag trivs bättre med ljuset, det varma (behöver inte vara djävulskt hett näääää), alla färger, blommor, dofterna och jag behöver inte ta på mig halva garderoben när jag ska vara ute.

  MEN jag kan ändock se det vackra i ett höst eller vinterlandskap även om vår/sommar är MIN årstid.

  Är du med på hur jag tänker??

  Gilla

  • Jo absolut, jag hänger med på din tanke! Gillar absolut också blommorna och dofterna under sommaren. Fast jag njuter ju mest av dem tidiga mornar eller på kvällarna när det är svalare.
   Det fantastiska är variationen vi får leva i, med dessa olika årstider

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.