Räfsa och räfsa

Jajjamen, igår öste regnet ner i omgångar så nåt direkt sug efter att räfsa gräsmattan uppstod faktiskt aldrig. Löven och vinterskräpet låg väl bra där de låg helt enkelt.
Men i morse gällde inga undanflykter! Jag klev i trädgårdskläderna och tog min räfsa. Påbörjade det vi kan kalla etapp tre av denna trädgård. Klippte ner sånt från förr i rabatterna och plockade varsamt ur skräpet eftersom små ting redan tittar upp ovan jord.
Därefter tog jag mig an alla löven under granen och lönnen. Det var en del! Framför dem har jag en gång i tiden planterat lite små barrväxter och förra året när jag ärvde en hammock ställde jag den där. Nu fick jag anledning att utvärdera detta beslut. Hammocken var ett mycket trevligt arv men den hamnade i den del av trädgården som gassar av sol mitt på dan. Och vi vet ju vad jag tycker om soliga lägen! Skugga var där på morgonen och kom tillbaka först till kvällen. Jag hade tänkt mig att lönnen skulle bidra med den där skuggan jag kräver men icke!
Men om jag placerar hammocken på andra sidan dessa träd? Ja! Fördelen med det är morgonsol en stund, innan den gömmer sig bakom det lilla som är kvar av skogen. När solen sen passerar mina två träd kommer hammocken att få skugga. Dessutom kommer hela anordningen lite mer i skymundan där bakom och det kan väl vara trevligt om man tar en eftermiddagslur i gunget.
Jag är inte av den där sorten som begrundar dylika infall speciellt länge. Snart hade jag räfsat ur allt skräp mellan dessa träd och på bägge sidor om dem. Därefter släpade jag runt med hammocken en stund. Den är inte alls tung med det hade givetvis varit lättare om jag hakat ur den envist gungande sittgrejen. Men det orkade jag inte. Det gick skapligt lätt ändå. Gick an på granen med sekatören för att kassera grenarna som störde och sen provsatt jag. Mycket nöjd! Det kändes helt rätt!
På andra sidan placerade jag istället en liten sittgrupp i turkosglad plåt som jag ärvde när Dottern flyttade från balkongen i Gamleby. Tänk att den passade lik bra där, som hammocken på andra sidan! Sen orkade jag inget mer idag. Nu är den största delen av trädgården vårad och kan användas. Återstår att få ordning på den del av trädgården som gränsar mot ”skogen”. Där finns det lite nya planer som kräver Makens medverkan. Men delar av dem ska jag påbörja i morgon, om det inte regnar. Då får det vänta.
Ja, det känns som att jag ligger riktigt bra till med grovjobbet nu. Så fort temperaturen är anpassad efter växtligheten kan jag börja köra hem en massa jord och ta itu med det som ska beskäras och bäddas om. Vid det laget hoppas jag fröna grott till bra plantor för jag kommer sannerligen att ha användning för dem!

49/100

6 reaktioner på ”Räfsa och räfsa

  1. Vår trädgård är liten och hopplöst eftersatt… soliga ställen är inte min grej heller, så medan familjen gassar på altanen varvar jag mellan hängmatta och hängstol, som skuggas av träd och häck… Men här försvann snön alldeles nyss så vårbruket är inte igång än…

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.