Flytta hem igen

2016-02-05 11.28.58Hemmavistelsen blev längre än vi trodde när vi tog med Dottern hem efter julfirandet. Hon är mitt uppe i sin avslutande termin på fotoskolan och den består av enbart praktik. Den skulle göras här hemma, hos ett skivbolag!
Först var det tänkt att det skulle bli enbart under januari, men det blev tills nu och lite till.
Hon har verkligen fått göra mycket under de här månaderna. Varit med till Tyskland på skivbolagets turné och fotograferat flera av skivbolagets band i olika sammanhang. Både fotograferat bandbilder, enskilda porträtt på dessa bandmedlemmar och medietränat bandmedlemmarna lite. Hängt vid scenen på deras spelningar med kameran och arrangerat en spelning enbart för fotograferandets skull. Och varit med på en videoinspelning.
Dessutom har hon också hunnit vara på Grammisgalan, på stödgala och på några pubspelningar. Det har varit musik alltså, mycket musik! Och mitt i allt har hon också fotat porträtt för ett företag och åkt en sväng till Polen och fotograferat E-sport och. Kameran har gått varm! Datorn och den medhavda hårddisken fylldes med så mycket bildfiler att det blev fullt. Vi fick åka och köpa en ny hårddisk för att det skulle funka.
Här hemma arrangerade vi ett hemmakontor i ett rum och sovrum i ett annat. Hemmakontoret har varit i användning till sena nätterna. Där har redigerats bilder i mängder och druckits kaffe och mumsats på godbitar. Allt för att hålla inspirationen igång.
En hårt arbetande Dotter har faktiskt servats av Mamman. Jag har kokat kaffe och städat upp och tvättat kläder och handlat fika och lagat mat och skjutsat och assisterat och packat och packat upp och spillt kaffe över ritplattan så vi blev tvungna att köpa en ny. Pappan har också hämtat och skjutsat och hämtat mat och skaffat fika. Vi har varit minst sagt curlande föräldrar i tre månader. Helt medvetet. Det var ett tag sen vi fick rå om henne så här länge och då passade vi på att serva henne. Tyckte hon förtjänade det 😀
Idag hade hon ett sista uppdrag på hemmaplan. En fotoföreläsning på sin gamla gymnasieskola för den nuvarande fotoklassen! Hon visade en del bilder och pratade om sina senare utbildningar och hur det är att vara yrkesfotograf. Och kramades med gamla lärare.
Nu är den sista väskan packad och det bär snart iväg till Arlanda för hemfärd. Vi skjutsar henne dit såklart. Sambon tar emot i andra ändan.
När hon kommer hem ska hon slutföra en del för skivbolagets räkning och ladda om för en ny praktikperiod på ett helt annat ställe, med helt andra saker än musik. IKEA nämligen. De har en rätt fantastisk fotostudio i Älmhult. Den ska hon göra sina sista praktikveckor i.

Den här vinter känns som att den varit både kort och gått himla fort. Men så har det också varit fullt ös liksom. Nu blir det lite tomt och tyst i huset. Men vi vänjer oss nog så småningom. KattGrabbarna kommer nog att sakna sitt sovsällskap! Men de får vänja sig de också.

35/100

4 reaktioner på ”Flytta hem igen

  1. Åhh, så fantastiskt kul det låter! Både för henne på praktiken och för er som fick chans att ta hand om henne en stund! Jag fattar inte det här med curlande, det är väl bra att en är kärleksfull och omhändertagande, så länge det inte blir ett tvång och så länge ungarna ändå får lära sig att klara sig självständigt!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.