Stödgala

Det är en stödgala idag. Och i morgon. The show must go on heter den.
Anledningen till galan är en sotigt tråkig historia. Ledsam rentav. Det var en helt vanlig lördag i februari. När vi nåddes av den hemska nyheten att det brann på den där puben vi så gärna hänger på. Mest hänger vi där för att det är ett par av våra bästa Vänner som äger den. Och när ens Vänner genomför sin dröm, att ta över en pub, är det på just puben man träffar dem efter det. För nåt annat har de inte tid med. Dessutom brukar det kunna ätas god mat och lyssnas på himla bra musik där.
Jag hade skjutsat en gäng Rockers till grannkommunen den där kvällen. I bilen på vägen dit fick vi höra om elden men hur pass den ställt till det fick vi inte veta just då. Jag skyndade tillbaka till stan så fort Rockersen klivit ur bilen. Parkerade på första bästa ställe och gick för att se med egna ögon. För hemskt! Sånt som bara ses på nyheterna, brandbilar med blinkande blått och polisbilar och avspärrat och svartbränt. Så himla sorgligt svart.
Det hade brunnit ordentligt i köket fick vi veta av våra bedrövade vänner dan efter. Fritösen hade spunkat ur och brinnande olja rår man inte på hur man än försöker. Och de hade sannerligen försökt! Dragit i sig otrevlig rök på grund av det. Alla gäster kom rådigt ut i tid och själva puben var oskadad, förutom röken då. Men köket var ett oanvändbart svart skal.
För närvarande saneras och fixas det på puben och förhoppningen är att en nyöppning ska kunna ske snart. Jag hoppas verkligen det, för det är vad Vännerna vill!
Hela musiklivet i stan reagerade med bedrövelse. Musikerna är väldigt välkomna på just denna pub och alla gillar att spela där. Någon tänkte till och därav denna stödgala i helgen. Ett helt gäng musiker ställer upp och spelar. Inte för själva puben egentligen utan för musiklivet i stan. För att en scen, för tillfället i alla fall, är stängd. För att försvara och bevara musiklivet liksom.
Vi gör oss alltså i ordning för att gå på stödgala! Hoppas många andra tänker likadant.

25/100

4 reaktioner på ”Stödgala

  1. Jag läste om branden. Så otroligt tråkigt. 😦
    Finns det något swish- eller kontonummer man kan donera till? Jag hjälper gärna till med det lilla jag kan när det gäller att stödja folk som sträcker sig efter att uppnå en dröm.

    Gilla

    • Ja jättetråkigt, men det känns som att det finns goda förhoppningar att de kan återuppstå. Finns ett swishkonto som hittas på fb om man söker på cc pubens vänner!

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.